Råbte 'luder' til dommer i retten

Stort fremmøde i Frederiksberg Ret før dom i sagen om den knivdræbte Patrick Nicolajsen Steffin endte i tumult og hidsige tilhørere. Politiet måtte bortvise flere personer, der råbte luder efter dommeren

Patrick Steffin blev stukket ned under et halvtag i skolegården på Voldparkens Skole.(Foto: Jens Dresling)
Patrick Steffin blev stukket ned under et halvtag i skolegården på Voldparkens Skole.(Foto: Jens Dresling)
Følg Krimi

Få timer før dommen i sagen om knivdrabet på den 19-årige Patrick Nicolajsen Steffin, som blev stukket ned i en skolegård i Voldparkens Skole i Brønshøj en aften i marts, opstod der tumult i Frederiksberg Ret.

På grund af et enormt fremmøde af venner og bekendte samt familiemedlemmer til de to unge tiltalte - en 18-årig og en 19-årig mand - som begge er tiltalt for manddrab, tillod dommeren at lade de bekendte stå op bagerst i retslokalet, selvom det normalt ikke er proceduren.

Smadrede en rude
Alligevel kunne flokken af venner ikke holde sig i ro under retsmødet, og dommeren måtte flere gange tysse på tilhørerne, som blev ved med at sms'e, hviske og forstyrre den krævede ro.

Situtationen udviklede sig til sidst til tumult-agtige scener, da dommeren valgte at bortvise en mindre gruppe af tilhører for at forstyrre roen, og ekstra politi blev derfor tilkaldt til stedet for at eskortere gruppen ud. I samme åndedrag blev der råbt flere ukvemsord efter dommeren - blandt andet 'luder' og 'idiot'. Også en mindre rude i en dør blev smadret som følge af uroen.

Står 8 og 12 år
Anklageren Niels Henrik Kromann kræver begge tiltalte dømt for manddrab. Han har nedlagt et krav om fængsel på otte år til den 18-årige, som kun var 17 år på gerningstidspunktet, og 12 år til den 19-årige mand.

På videooptagelser fra skolegården kan man se den 18-årige jagte den sårede Patrick Steffin med en stor kniv i hånden. Patrick nåede at flygte fra sine drabsmænd og blev fundet i et budskads et stykke tid senere af politiet. Han overlevede dog ikke de fem knivstik han havde fået i kroppen.

Dommen forventes i løbet af dagen...

Seneste nyt

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste artikler, så du altid er opdateret på det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokalt

Hold dig opdateret på vejr, trafik, bolig- og erhvervsnyheder i din kommune.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant? Gem artiklen til senere.

Hvordan synes Mette Frederiksen selv, det går?