Dødens børnehjem var ren arkæologi

Jerseys politiboss beklager, at hans forgænger i jobbet gjorde et børnehjem på kanaløen til et slagtehus - knogler, fundet på stedet, er fra 1400-tallet

Der efterforskes en sag om overgreb, men der er ingen drabssag på børnehjemmet - i dag vandrehjem - på Jersey, siger ny politiboss. (Foto: AP)
Der efterforskes en sag om overgreb, men der er ingen drabssag på børnehjemmet - i dag vandrehjem - på Jersey, siger ny politiboss. (Foto: AP)

- Der er ikke noget, der tyder på, at der er begået noget mord eller fjernet noget lig!

David Warcup har netop overtaget hvervet som souschef for politiet på øen Jersey i Den Engelske Kanal. Dermed har han fået det øverste ansvar for den efterforskning omkring det tidligere børnehjem Haut de la Garenne, hvor hans forgænger, Lenny Harper, under efterforskning af sager om børnemishandling har givet anledning til en sky af mistillid, rygter og frygt på øen.

Torturkamrene var almindelige kældre
Da der blev fundet menneskelige knoglerester i underjordiske rum, blev det udlagt som torturkamre, hvor børn var blevet holdt fangen, bedøvet, slået og voldtaget.

Ingen af delene passer. Knogleresterne er nu tidsfæstet til tiden mellem 1470 og 1670 - længe før børnehjemmet blev bygget - og torturkamrene var helt almindelige kældre, siger Jersey-politiets nye kriminalchef, Michael Gradwell.

De to nye politichefers afstandtagen fra forgængeren fandt sted på Warcups første pressemøde på Jersey. Gradwell, som blandt andet i sin tidligere karriere i Lancashire stod for efterforskningen af 19 kinesiske muslingssamleres død, forklarede:

- Formålet i dag er at sige, at vi efterforsker en sag om overgreb mod et barn på Haut de la Garenne, men at der ikke i denne sammenhæng er nogen tale om drab.