Narkogangster for fed til sin celle

En fed canadisk narkoforbryder er blevet løsladt, fordi han var for stor til sin celle

Michel Lapointe er en fri mand, da han ikke længere kan være i sin celle. (Arkivfoto: Thomas Wilmann)
Michel Lapointe er en fri mand, da han ikke længere kan være i sin celle. (Arkivfoto: Thomas Wilmann)

De canadiske fængselsmyndigheder har set sig nødtvunget til at løslade en narkodømt før tid, fordi han var for fed til sin celle. Det skriver avisen Journal de Montreal.

Den 205 kilo tunge Michel Lapointe, med kælenavnet Big Mike, blev anholdt for narkokriminalitet i september 2006.

I maj i år blev den 37-årige mand idømt fem års fængsel, men allerede efter få måneders afsoning er Big Mike ude i friheden takket være sin fedme.

Ifølge Journal de Montreal har Big Mike bl.a. ikke været i stand til at sidde i sin stol i cellen, og når han lå i sin seng, var kroppen 15 centimeter ude over sengekanten på hver side.

I et brev til Lapointe begrunder fængselsmyndighederne løsladelsen med, at han allerede har afsonet 25 måneder, og 'at forholdene i fængslet er besværliggjort af din fysiske tilstand'.

- Jeg vil have en ordentlig seng og en stol, jeg kan sidde i. Jeg vil have et normalt liv. Jeg har gjort nogle dumme ting, og det har jeg betalt for, siger Big Mike til Journal de Montreal efter løsladelsen.

Big Mike blev løsladt tirsdag fra Bordeaux fængslet i Montreal, da to andre fængsler meddelte, at de heller ikke havde celler i XXXXL.