Patrick dræbt fordi han mobbede

Den 19-årige Patrick Nicolajsen Steffin blev dræbt, fordi han havde mobbet to jævnaldrende kammerater

Den 19-årige Patrick blev dræbt af flere knivstik - angiveligt fordi han havde drillet en jævnaldrende kammerat.(Foto: Anthon Unger)
Den 19-årige Patrick blev dræbt af flere knivstik - angiveligt fordi han havde drillet en jævnaldrende kammerat.(Foto: Anthon Unger)

Mobning af to jævnaldrende kammerater var angiveligt årsagen til, at den 19-årige Patrick Nicolajsen Steffin blev overfaldet og stukket ihjel om aftenen den 7. marts i skolegården på Voldparkens Skole i Brønshøj.

Sådan har de tiltalte, to unge mænd på blot 18 og 19 år - begge med udenlandsk baggrund, forklaret sagens sammenhæng til dommerne i Frederiksberg Ret. Angiveligt havde Patrick drillet særligt den ene af de to kammerater med, at hans bror sad i fængsel, og det var mere end stoltheden kunne bære. Derfor skulle Patrick trues til at holde sin kæft og stoppe drilleriet. Men truslerne endte som bekendt med adskillige knivstik - som rigtig nok fik den 19-årige Patrick til at holde kæft. Bare for evigt.

Købte knivsæt til 50 kr.
- Det var bare meningen, at han skulle trues lidt. Vi var bange for, at han havde en kniv eller en pistol, har de de tiltalte forklaret under retssagen om den aften, hvor de tog til skolegården, hvor Patrick opholdt sig med en flok kammerater.

Forinden havde den ene af de tiltalte købt et knivsæt indeholdende en stor og en lille køkkenkniv til sølle 50 kroner hos en købmand til formålet. Begge knive blev brugt under overfaldet, men kun den store kniv er fundet. Resten af episoden er stort dokumenteret på de overvågningsvideoer, der hænger i skolegårdens område.

Det tog kun ti sekunder
- Videoerne viser ikke selve knivstikkeriet, men de viser meget tydeligt de to tiltalte komme ind i gården. Herefter ser man Patrick komme 'løbende' ud, mens han tager sig til bugen og vender sig om adskillige gange af frygt for den ene tiltalte, der kommer efter ham med en stor kniv i hånden, forklarer anklageren Niels Henrik Kromann til ekstrabladet.dk.

Videooptagelserne, som er blevet vist frem i retten, sammen med det ene mordvåben, afslører, at det dødelige overfald tog præcist ti sekunder. Ti sekunder til at stikke Patrick fem gange - i ryggen, i bugen og i brystet - med et dødeligt stik, der gik 12 cm. ind i ryggen.

Netop de meget få sekunder bestyrker anklagerens påstand om, at overfaldet var fuldstændig planlagt. Det har også tidligere været fremme, at de to gerningsmænd parkerede deres bil helt inde i skolegården, så de hurtigt kunne slippe væk igen. Ifølge de tiltalte selv gik Patrick og vennerne til angreb, da de så de to mænd komme imod dem, hvorfor de tiltalte brugte knivene til at handle i 'selvforsvar'.

Den 18-årige, ham som ses med kniven i hånden på videooptagelserne, har i retten erkendt vold med døden til følge. Den anden erkender kun at have slået Patrick med en knytnæve. De står dog begge tiltalt for manddrab.

Dommen falder i morgen. ekstrabladet.dk følger sagen...