Røvere gik efter den store gevinst

Tre røvere begik i nat to røverier, hvor udbyttet kunne være en milliongevinst. De slap nemlig væk med en bunke skrabelodder og julekalendere

Der blev skrabet til den store guldmedalje i bilen, da politiet fandt de tre unge røvere. (Arkivfoto: Lars Poulsen)
Der blev skrabet til den store guldmedalje i bilen, da politiet fandt de tre unge røvere. (Arkivfoto: Lars Poulsen)

Tre yngre mænd på 26, 22 og 17 år begik i nat to røverier - hvor udbyttet blandt andet var en bunke skrabelodder og skrabejulekalendere. Og dermed kunne de jo potentielt være sluppet af sted med en milliongevinst...

Umiddelbart inden midnat begik mændene det første røveri mod Café Langebro på Islands Brygge. Røverne truede med en jernstang og fik udleveret et kontantbeløb.

Skrabelodder fløj til alle sider
Cirka kl. halv et var de tre røvere nået til Shelltanken på hjørnet af Englandsvej og Sundholmsvej på Amager. Her truede de igen med en jernstang, og denne gang slap de væk med en bunke skrabelodder og skrabejulekalendere.

- Jeg så selv overvågningsbåndet fra tanken, og lodderne stod om ørerne på røverne, da de løb ud, fortæller efterforskningsleder ved Københavns Politi, Kenneth Westh, til ekstrabladet.dk.

Nittegevinst
Efter begge røverier flygtede de tre i en sølvfarvet udlejningsbil. Og kl. 03.16 blev bilen så opdaget på Vesterbro. Her fandt politiet de tre mænd i fuld færd med at skrabe deres 'gevinster'.

- Udover skrabelodder og julekalendere fandt vi også et koben og nogle kontanter, som sandsynligvis stammer fra det første røveri, fortæller Kenneth Westh.

Nu sidder de tre unge mænd på station Amager og venter på at blive fremstillet i grundlovsforhør i løbet af dagen. Det vides ikke, om der var gevinst på nogle af skrabelodderne.