19-årig dræbt i skolegård af venner

Koldt og kynisk havde de planlagt at dræbe deres 19-årige ven med en køkkenkniv, afslører overvågning fra Voldparken Skole, hvor drabet fandt sted i marts. Retssagen mod to gerningsmænd starter i dag

Adskillige blodspor er blevet indkredset på gerningsstedet, hvor Patrick Steffin blev stukket ned med adskillige knivstik. (Foto: Anthon Unger)
Adskillige blodspor er blevet indkredset på gerningsstedet, hvor Patrick Steffin blev stukket ned med adskillige knivstik. (Foto: Anthon Unger)

Historierne og forklaringerne på, hvorfor den 19-årige Patrick Nicolajsen Steffin koldt og kynisk skulle stikkes ihjel en marts-aften i en skolegård i Brønshøj, kan være vidt forskellige. Men selve den brutale gerning indfanget på et overvågningskamera fortæller kun én historie: At drabet på den unge Patrick var fuldstændig planlagt.

To unge mænd står i dag tiltalt for at stå bag det brutale drab, hvor den 19-årige Patrick blev stukket flere gange med en stor kniv og desperat flygtede fra sine gerningsmænd. Det lykkedes Patrick selv at slå alarm til politiet, som dog først langt senere fandt ham hårdt såret i et budskads tæt på Voldparkens Skole. Patrick Nicolajsen Steffin blev stukket adskillige steder på kroppen, men det var et stik i venstre side af brystet, der trak livet ud af ham.

Planlagt drab
I dag starter retssagen mod en 17-årig og en 19-årig mand, begge med indvandrerbaggrund, som blev anholdt, efter politiet havde gennemgået overvågningskameraerne på skolen. Fremtiden kan se dyster ud for de to gerningsmænd, hvis dommerne i Frederiksberg Ret finder dem skyldige i manddrab. For i følge anklageskriftet kan deres handling natten til den 8. marts ikke bortforklares med hverken selvforsvar eller simpelt overfald. Anklageskriftet beskriver nemlig, hvordan de to mænd nøje planlagde overfaldet og drabet på deres egen ven Patrick Steffin.

Ven med bødlerne
Denne anklage understøttes af overvågningsvideoen fra skolegården. Her kan man se, hvordan de to mænd først bakker deres bil helt ind i skolegården for hurtigt at kunne flygte fra stedet. Herefter ses de begge forsvinde ind under et halvtag, hvor Patrick Steffin spenderede aftenen med nogle venner. På videoen kan man tydeligt se, at den ene mand holder en stor kniv i den ene hånd. De næste sekunder viser en flygtende og såret Patrick, der forsøger at komme væk fra sine bødler.

Begge tiltalte kendte tilsyneladende deres offer godt. En af de tiltalte har således været ven med Patrick Nicolajsen Steffin siden barnsben. Hvorfor han skulle dræbes vil hans efterladte måske få svar på under retssagen.