Hunde opsnusede dement kvinde

Politihundenes fine næser blev en 86-årig dement kvindes redning, da hun søndag aften begav sig ud i regnvejr i Humlebæk kun iført en tynd trøje

Virkelighedens Christian Sommer: Takket være politiets sporhunde kom en dement 86-årig kvinde hjem i god behold, efter hun søndag aften var gået ud i regnvejret.
Virkelighedens Christian Sommer: Takket være politiets sporhunde kom en dement 86-årig kvinde hjem i god behold, efter hun søndag aften var gået ud i regnvejret.
Følg Krimi

En sand solstråle-historie udspillede sig i går i aftenmørket i Humlebæk, da en forsvundet 86-årig dement dame blev fundet forkommen men eller i god behold af en af politiet hundepatruljer, inden hun kunne været blevet offer for kulden, skriver Helsingør Dagblad.

- Jeg har rost kollegerne og deres hunde, for jeg ved, at det er en god oplevelse, når den slags anmeldelser, der berører politifolk dybt, får en lykkelige afslutning, siger vagtchef ved Nordsjællands Politi, Bruno Witting-Hansen.

Den ældre kvinde bor på Øresundshjemmet på Øresundsvej i Humlebæk, og ved tre-tiden søndag eftermiddag var hun pludselig forsvundet. Personalet forsøgte at finde hende, men da det ikke var lykkedes efter tre timer, blev der ringet efter politiet.

Som altid ved eftersøgninger efter forsvundne personer, begyndte hundene at lede efter spor i nærområdet, og inklusive indkaldelsen af hundepatruljerne, udrykningstid og forberedelse blev kvinden fundet klokken halvotte.

- Selve det at finde hende lykkedes indenfor en halv time. Det er et meget flot stykke politiarbejde, siger vagtchefen.

Den ældre demente kvinde blev fundet rystende af kulde stående op af et plankeværk på nabogrunden. Hun havde begivet sig ud i regnvejret kun iført en tynd trøje trukket over indetøjet, og det ville have været tvivlsom, om hun havde overlevet natten, hvis hundene ikke havde snust sig frem til hende.

Hun blev bragt tilbage til sin bolig på Øresundshjemmet, hvor hun blev pakket ind i varmende tæpper. Hendes tilstand var endnu ikke blevet så kritisk, at det var nødvendigt at tilkalde læge.Seneste nyt

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste artikler, så du altid er opdateret på det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokalt

Hold dig opdateret på vejr, trafik, bolig- og erhvervsnyheder i din kommune.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant? Gem artiklen til senere.

De står tilbage og ligner idioter