Søfolk på kapret skib i god behold

Rederiet Clipper har endnu ikke hørt fra piraterne, der i fredags kaprede det danskchartrede fragtskib MV CEC Future. Men mandskabet meldes i god behold

Besætningen på det kaprede danske fragtskib 'MV CEC Future' har det godt, men ellers er det intet nyt fra fartøjet, der fredag blev bordet af pirater ud for Somalias kyst.

Det oplyser direktør Per Gullestrup, fra det danske rederi Clipper, som administrerer skibet for et rederi på Bahamas. Mandskabet udgøres af 11 russere, en georgier og en ester, og der er ingen danskere om bord.

- Vi fik lørdag eftermiddag bekræftet fra kaptajnen, at besætningen har det godt, og alle pårørende er underrettet, siger Per Gullestrup.

Rederiet har endnu ikke haft nogen direkte kontakt med piraterne, men enkelte af de ansatte har fået lov til at ringe hjem til deres pårørende, og der er stadig mad og vand om bord.

Skibet var med en last stål på vej til Malaysia, da det blev angrebet af piraterne. Mandskabet nåede at sende en alarm til rederiet, der nu blot kan vente på et udspil fra sørøverne.

Søværnets Operative Kommando mener ikke, at kapringen er en sag for danske myndigheder, da skibet sejler under Bahamas-flag. Det danske krigsskib "Absalon", som patruljerer i de piratplagede farvande i Aden Bugten, vil derfor heller ikke gå i aktion.