Spritbilist dræbte knallertkører

En formodentlig spirituspåvirket bilist kørte lørdag eftermiddag imod en knallertkører i Nørbæk ved Fårup. Knallertkøreren døde kort efter, mens bilisten stak af til fods

Den midaldrende knallertkører overså sin vigepligt. (Arkivfoto: René Schütze)
Den midaldrende knallertkører overså sin vigepligt. (Arkivfoto: René Schütze)

Politi med hunde leder netop nu efter den forsvundne fører af en varebil, der stak af til fods efter dødsulykken, der skete klokken 13.52 ud for Skovagervej 2 i Nørbæk vest for Fårup.

Knallertkøreren kom kørende ad Skovagervej mod sydøst, da en varebil med trailer kørende ad Fårupvej påkørte knallertføreren i siden i det firbenede kryds.

Bilisten havde ingen skyld
- Knallertkøreren havde ubetinget vigepligt, derfor havde bilisten, der kom kørende med mindre end 50 km/t, ingen skyld i ulykken, siger vagtchefen hos Østjyllands Politi, Jesper Bøjgaard til ekstrabladet.dk

- Men føreren gik fra ulykkesstedet, så vi har en formodning om, at han var spirituspåvirket, siger Jesper Bøjgaard.

Knallertkørerens tilstand var ved politiets ankomst meget alvorlig, og han blev erklæret død på hospitalet klokken 14.22.

- Det er en midaldrende mand, og vi har endnu ikke underrettet alle hans pårørende, siger Jesper Bøjgaard, der ikke ønsker at oplyse, hvor manden stammer fra.

Ved siden af knallertføreren blev hans hjelm fundet, men det er ikke klart, om han bar den, da han blev ramt af varebilen.

I varebilen sad også en kvinde.

Hvilke udsagn hun har givet til politiet, ønsker Jesper Bøjgaard ikke at meddele,