Dansk skib kapret ud for Somalia

Pirater har kapret et dansk fragtskib udfor Somalias kyst med 13 besætningsmedlemmer om bord. Det oplyser de maritime myndigheder i Somalia

Et danskejer skib ligger lige nu ud fra Somalias kyst med ubudne gæster om bord. (Foto: AP)
Et danskejer skib ligger lige nu ud fra Somalias kyst med ubudne gæster om bord. (Foto: AP)

Det danske fragtskib Arktis Future med 13 besætningsmedlemmer er blevet kapret af somaliske pirater i Aden bugten ved Afrikas Horn. Det oplyser somaliske myndigheder.

Skibet var på vej fra Mellemøsten til Asien, da piraterne slog til fredag. Skibet bærer flaget fra Bahamas, men sejler for Danmark og er ejet af det danske rederi Clipper, oplyser det internationale nyhedsbureau AP.

- Vi havde rådet alle skibe i farvandet ud for Somalia til at være ekstra forsigtige på grund af piraterne, men det lykkedes dem alligevel at kapre det danske skib, siger Noel Choong fra International Maritime Bureau.

Ifølge SOK er der ingen danske besætningsmedlemmer om bord på det kaprede skib. De 13 om bord er russiske statsborgere, oplyser Clipper i en pressemeddelelse. Ingen af russiske besætningsmedlemmer er kommet noget til, lyder de foreløbige meldinger fra kaptajnen, som gav lyd fra sig fredag.

- Vi fik meddelsen om, at skibet var blevet kapret fredag eftermiddag. Siden har vi samlet vores nødberedskab og givet de pårørende besked, siger Per Gullestrup, direktør i rederiet Clipper.

Skibet var lastet med stål og på vej til Batan i Malaysia, da det blev kapret i Aden bugten ved Afrikas Horn.

81 angreb af pirater i år
Angrebet er det 81. i afrikansk farvand i år. 32 af de angrebne skibe er det lykkedes piraterne at kapre. 11 skibe og flere end 200 besætningsmedlemmer er lige nu i hænderne på pirater. Sidste sommer blev fem danske søfolk holdt som gidsler af somaliske pirater på skibet Danica White i 80 dage.

Kapringen fandt sted trods øget internationalt samarbejde for at hindre piraternes angreb.