Erklæret hjernedød efter påkørsel

En ung mand er erklæret hjernedød, efter han tidligt lørdag morgen blev ramt af en ambulance på udrykning i Vanløse

En 31-årig mand er endnu i livsfare, efter han blev ramt af en ambulance på udrykning i Vanløse. (Foto: Kenneth Meyer)
En 31-årig mand er endnu i livsfare, efter han blev ramt af en ambulance på udrykning i Vanløse. (Foto: Kenneth Meyer)

En 31-årig mand fra Vanløse blev i formiddag erklæret hjernedød, efter han kort før klokken 04.00 i morges blev ramt af en ambulance på udrykning. Fodgængeren gik tilsyneladende ud foran ambulancen, da den kom ad Jernbane Allé på vej til en færdselsulykke et andet sted i Vanløse.

Den 31-årige blev kørt til Rigshospitalets Traumecenter, hvor han hele morgen blev forsøgt behandlet for voldsomme skader i hovedet og i nakken. Det oplyser vagthavende ved Københavns Politi, Station Bellahøj, til ekstrabladet.dk.

Men kort før klokken 11.00 måtte lægerne erklære manden hjernedød.

- Han bliver nu scannet af lægerne, og familien er kaldt ind på hospitalet. men den seneste melding fra lægerne var, at han er erklæret hjernedød, siger vagthavende ved Station Bellahøj, Marc Johansson.

Ifølge vidner på stedet var manden netop steget ud af en taxa, da han gik ud på kørebanen og blev ramt af ambulancen, der kom med blå blink og sirene på og i høj fart.

Føreren af bilen, som ambulancen var på vej til, slap tilsyneladende uden større skader. Han var alene i bilen, da han kørte galt og ramte et stakit på Slotsherrensvej i Vanløse.