Kræver 14 års fængsel for huedrab

Anklageren i sagen om drabet på 19-årige Anton kræver 20-årig rigmandssøn idømt 14 års fængsel - medgerningsmand kræves idømt op til fem års fængsel for røveriforsøg

Privatfoto af den knivdræbte Anton Njie, der blev blev stukket ned på Strøget i en alder af blot 19 år.
Privatfoto af den knivdræbte Anton Njie, der blev blev stukket ned på Strøget i en alder af blot 19 år.
Følg Krimi

Anklageren i sagen om drabet på 19-årige Anton kræver drabsmanden idømt en dom på 14 års fængsel. Hans medgerningsmand, der er dømt for røveriforsøg, kræves idømt op til fem års fængsel for røveriforsøg.

19-årige Anton Njie blev 5. januar dræbt på Strøget i København, fordi han nægtede at give sin sorte hue fra sig.

I går blev den 20-årige rigmandssøn Rasmus Balle Jensen fundet skyldig i drabet. Hans 21-årige kammerat Andrew Satarivand blev frifundet for medvirken til drab men fundet skyldig i røveri-forsøg.

Han kræves idømt 3-5 års fængsel og betinget udvisning. Han har iranske rødder og kommer fra en socialt belastet familie fra Vanløse, i modsætning til drabsmanden, som har en en rig familie.

Forsvarer: Højst ti års fængsel
Rasmus Balle Jensens forsvarer procerede for en straf for drab på højst ti år. Den volds- og røveridømte Saterivands forsvarer mente ikke, han skal have en udvisningsdom og bad om en fængselsstraf på mellem et og halvandet års fængsel.

Afgørelsen træffes senere i dag.

Drabsmand fra velhavende familie
Gennem hele retssagen har de to tiltalte siddet velklædte og tilbagelænede i Københavns Byret, mens beviserne mod dem gang på gang er blevet lagt frem. På trods af det massive fremmøde fra den dræbte Anton Njies venner og familie, der åbenlyst hulkende og trykkede, har fulgt retssagen mod gerningsmændene, har ingen af dem vist umiddelbare tegn på ubehag eller på at være synderligt berørte af situationen.

Da dommen over de unge mænd faldt for i går, var der heller ingen umiddelbar reaktion at finde i ansigterne på de unge gerningsmænd, der fattede modtog dommen. Det var et enigt nævningeting, der frikendte den 21-årige men kendte Rasmus Balle Jensen skyldig i drabet, hvor Anton Njie blev stukket tre gange i låret og fik et dødeligt stik i venstre side af brystet.

Rasmus Balle Jensen er ud af en velhavende familie, der bor i det indre København. Rasmus Balle Jensen har gået på den private Krebs Skole, og hans far ejer blandt andet et meget populært in-sted midt i centrum.

Seneste nyt

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste artikler, så du altid er opdateret på det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokalt

Hold dig opdateret på vejr, trafik, bolig- og erhvervsnyheder i din kommune.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant? Gem artiklen til senere.

Kom nu ud af busken, Dyrby