Røverier i stime i Nordjylland

Syv gange på en uge har bevæbnede røvere slået til mod kiosker og butikker i Aalborg-området og i Brønderslev - senest to gange i aften

Klokken 21.12 kom alarmen fra Shell-tanken på Forbindelsesvejen i Nørresundby. (Foto: René Schütze)
Klokken 21.12 kom alarmen fra Shell-tanken på Forbindelsesvejen i Nørresundby. (Foto: René Schütze)

Nordjyllands Politi mener, at der kan være tale om de samme hold af gerningsmænd:

Tre gange i Brønderslev og fire gange i Aalborg-Nørresundbyområdet har personale i kiosker og andre småbutikker inden for en uge oplevet at blive truet med kniv eller pistol til at udlevere kassebeholdningen.

- Vi tænker os, at der godt kan være tale om de samme gerningsmænd, siger vagtchefen hos Nordjyllands Politi, Peter Redder, til ekstrabladet.dk.

Med motorcykelhætter
Torsdag aften gik røverierne først ud over en Spar-købmand på Knudsgade i Brønderslev. Her kom to mænd, begge maskerede med motorcykelhætter, ind omkring klokken 18.30. De truede sig med pistol til et beløb på omkring 1000 kroner.

Begge gerningsmænd bar hættetrøjer med hætten trukket godt ned over ansigtet. Den ene trøje var grå, den anden mørk. De to motorcykelhætter var henholdsvis rød og sort.

Gerningsmændene forsvandt i løb.

Så gik det løs i Nørresundby
Da klokken nåede 21.12, var det i Nørresundby, det gik løs. På en Shell-tank på Forbindelsesvejen kom to mænd ind pg truede sig med kniv til en kassebeholdning, som kort før midnat ikke var gjort op endnu. Begge blev beskrevet som 'somalier-typer'.

- De svarer til signalementer, som vi har fået fra tre andre lignende røverier i Aalborg-området i ugens løb, siger Peter Redder.

Han siger, at det formentlig er den øgede sikkerhed hos pengeinstitutterne, som nu får røvere til at gå efter små butikker.

- Her er de flinke nok til at få kassen tømt tit, så udbytterne bliver ikke så store. Men for de mennesker, det går ud over, er belastningen jo helt den samme, siger Peter Redder.