Voldsomt væbnet røveri i Lidl, Holbæk

To ansatte i forretningen skulle ud med skrald - og det benyttede to røvere sig af med spark og trusler med pistol

Midt- og Vestsjællands politi søger vidner til brutalt røveri mod Lidl i Holbæk. (Arkivfoto: Gert Jensen)
Midt- og Vestsjællands politi søger vidner til brutalt røveri mod Lidl i Holbæk. (Arkivfoto: Gert Jensen)

Klokken 20.30 i aften benyttede to mænd sig af, at de ansatte i Lidl-discountmarkedet på Tåstrup Møllevej i Holbæk skulle ud ad en bagdør med skrald, oplyser Lars Mogensen, politikommissær og vagtchef hos Midt- og Vestsjællands Politi.

De to maskerede mænd, som tilsyneladende havde ventet på muligheden, trængte ind i forretningens baglokale, hvor en af de to ansatte blev sparket i maven, truet med en pistol og tvunget ned på gulvet, hvor han fik hænderne bundet på ryggen med strips.

Fire mere tvunget på gulvet
Mere personale fra andre dele af forretningen kom til, men også de blev tvunget ned på gulvet. Fire personer fik bundet hænderne med strips.

Ifølge politiets oplysninger blev forretningens chef gennet ud i et baglokale, hvor han - truet med kniv - blev tvunget til at åbne skabe med penge. Den røver, som truede butikschefen, fik udleveret et endnu ikke opgjort beløb sedler og mønter.

Den ene af gerningsmændene stoppede pengene i en medbragt rygsæk.

Under røveriet talte gerningsmændene ifølge personalet i Lidl gebrokkent engelsk til hinanden, ligesom de talte indbyrdes på sprog, som blev antaget for at være mellemøstligt. Udseendet gør også, at de betragtes som af ikke-dansk etninsk baggrund.

En røver særligt aggressiv
Politiet har fået disse signalementer af de to røvere:

A: 170 cm høj, almindeligt bygget, 18-20 år, iført halstørklæde med hvide tern, sort hue og adidasbukser med hvide striber. Denne røver medbragte en sort rygsæk og truede under røveriet med en kniv.

B: 170 cm høj, almindeligt bygget, 18-20 år, iført sort hættetrøte med en hvid kongekrone på brystet, mørke cowboybukser, hvide sko. Han truede med en lille sort, mat pistol - størrelsen svarede til politiets tjenestepistol. Denne mand udviste ifølge ofrene en meget aggressiv adfærd mod personalet i forretningen.

Midt- og Vestsjællands Politi efterlyser vidner til røveriet

- henvendelse på tlf. 114.