Ikke børnemishandling - 'kun' vold

Forældres årelange behandling af to små børn var ikke mishandling, men 'bare' vold - men forældrene skal bare tremmer nu

De to småbørn blev afhørt på en videooptagelse og var dermed strækt medvirkende til voldsommen mod forældrene. (Modelfoto: Erik Kragh)
De to småbørn blev afhørt på en videooptagelse og var dermed strækt medvirkende til voldsommen mod forældrene. (Modelfoto: Erik Kragh)
Følg Krimi

Selvom Vestre Landsret troede på to små børn, som på videoafhøringer i retten i Århus fortalte om gentagne slag og spark fra forældrene over en længere periode, så var det ikke tilstrækkeligt til en dom til forældrene for børnemishandling.

En historisk byretsdom i juli mod forældreparret fra Århus-egnen for årelang mishandling af børnene blev derfor i dag i landsretten mildnet til en voldsdom på seks måneders fængsel til begge forældre. Heraf er de fire måneder betinget.

Dommen delvist ubetinget
Når forældrene skal afsone to måneder, sker det, fordi landsretten fandt det rimeligt, da volden er begået mod små børn af deres egne forældre. Moderen skal samtidig underkaste sig psykologisk behandling.

Forældrene blev ved byretten i juli under stor opsigt idømt otte måneders betinget fængsel for i årene 2004 til 2007 hyppigt at have slået og sparket børnene, som nu er fjernet fra hjemmet. Sagen vakte opmærksomhed, fordi det var første gang, at et forældrepar dømmes for usynlig, vedvarende vold mod deres to børn uden synlige skader.

Seneste nyt

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste artikler, så du altid er opdateret på det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokalt

Hold dig opdateret på vejr, trafik, bolig- og erhvervsnyheder i din kommune.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant? Gem artiklen til senere.

Hvordan synes Mette Frederiksen selv, det går?