Nørrebro er magtesløs over for skyderi

Beboerne på Nørrebro føler sig magtesløse efter måneder med skyderi i gaderne. Skoler og gadeteam taler med børn og unge for at hindre rekruttering til bander.

Beboere, forældre, lærere og gademedarbejdere er bekymrede over de seneste mange måneders skyderier på Nørrebro.

Især området nær Mjølnerparken har været udsat, og natten til tirsdag faldt der 24 skud i området.

Siden september har Nørrebro oplevet 15 skudepisoder, og dermed når antallet af skudepisoder i bydelen i år foreløbig op på omkring 60. Især forældre med store børn, der gerne vil ud om aftenen, føler sig magtesløse.

- Både mine børn og de venner, der kommer på besøg her, er bange for at blive skudt, fortæller Nada Al- Radiwa, der har boet i Mjølnerparken i fem år.

- Vi taler meget med børnene om det, fordi flere af dem har oplevet skyderierne på tæt hold, siger souschef Camilla Ottsen fra Heimdalsgades Overbygningsskole.

Det gadeteam, der opsøger unge på Nørrebros gader om aftenen, når skolen er lukket, forsøger at hjælpe de unge til at forstå, at de skal gå væk fra ballademagerne i stedet for at se op til de fyre, der går med våben.

- Vi kan tale med de unge mennesker og håbe, at det hjælper dem til at træffe de rigtige valg, men der er jo altid nogen, vi ikke når, siger Henning Hansen, der er projektleder for gadeteamet på Nørrebro.