OK at 7-årig vidner mod forældre

Forsvarerne for et forældrepar dømt for børnemishandling forsøgte i landsretten onsdag forgæves af forhindre afspilning af børnenes vidneudsagn mod forældrene.

Følg Krimi

- Far sparker os i røven, det gør ondt. Vi bliver slået hver dag - nej, ikke om onsdagen, for da er jeg til hundetræning.

Denne vidneforklaring fra en syvårig pige ville forsvarene onsdag ikke lade dommerne i Vestre Landsret i Århus se. I bestræbelserne på at få frifundet et forældrepar fra Århusegnen for årelang mishandling af deres små børn forsøgte forsvarerne med henvisning til retsplejeloven at forhindre afspilningen af videoafhøringen af pigen. De mente, at pigen blev presset til at vidne mod forældrene. Men det afviste dommerpanelet.

Derfor måtte forsvarere, forældrene og dommere høre, hvordan børnene - afhørt hver for sig men samstemmende - fortæller om en dagligdag, hvor slag og spark angiveligt regner ned over dem fra begge forældre.

- Far løftede mig op i et ben og en arm og kastede mig ned i gulvet, så min ryg knækkede. Det gjorde bare nas. Jeg kunne ikke gå bagefter, fortalte drengen stille under politiets afhøring.

Forældrene blev ved byretten idømt otte måneders betinget fængsel for børnemishandling. Landsretten afsiger dom torsdag.

Seneste nyt

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste artikler, så du altid er opdateret på det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokalt

Hold dig opdateret på vejr, trafik, bolig- og erhvervsnyheder i din kommune.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant? Gem artiklen til senere.

Hvordan synes Mette Frederiksen selv, det går?