Håb for fireårig efter sjippetovsulykke

Det er endnu uvist om den fireårige pige, der i går blev stranguleret i et sjippetov, slipper uden mén, men pigens forældre er optimistiske. Pigen kan få varige skader, men det vides i morgen

Rutschebanen hvor den fireårige blev stranguleret af et sjippetov. (Foto: Per Rasmussen)
Rutschebanen hvor den fireårige blev stranguleret af et sjippetov. (Foto: Per Rasmussen)

Det er nervepirrende dage for en familie fra Herfølge, efter en fireårig pige i går blev stranguleret i et sjippetov, mens hun var på legepladsen i hendes børnehave.

Pigen, der legede med en anden pige på rutchebanen, blev kvalt i sjippetovet, som var bundet til den ene ende af rutschebanen, da hun selv kurrede ned af rutschebanen og fik viklet halsen ind i sjippetovet.

Forældre: Vi er optimistiske
Den fireårige lå livløs på jorden, da pædagoerne fandt hende. Herefter blev hun hastekørt til Køge Sygehus. Grundet hendes kritiske tilstand blev hun senere overført til Rigshospitalets Traumecenter til yderligere behandling. Hun blev i går lagt i kunstigt koma.

- Vi har fået at vide, at hendes tilstand er stabiliseret. Hun ligger i kunstigt koma for at mindske kroppens skader mest muligt, oplyser Børne- og Ungedirektør Inger Andersen fra Køge Kommune, som har overtaget sagen fra Midt- og Vestsjællands Politi, til ekstrabladet.dk.

- Institutionen har kontakten med forældrene. De er meget optimistiske i forhold til pigens tilstand, men den endelige prognose kommer først i morgen, lyder det fra Inger Andersen.

Ud af kunstigt koma i morgen
Det forventes, at den fireårige pige bliver taget ud af koma i morgen. Det er også i morgen, at lægerne vil komme med den endelige vurdering, om hun slipper for varige mén - eksempelvis skader i hjernen, som er det mest typiske, når den har været uden ilt.

Alle børn og pædagoger fra institutionen Nattergalen har både i går og i dag modtaget krise- og psykologhjælp. Der befandt sig adskillige børn på legepladsen, da ulykken skete. Der var også flere pædagoger i nærheden, som først opdagede den farlige leg med sjippetovet for sent.

Dårligt udsyn til rutschebanen
- Der stod to pædagoger blot ti meter fra rutchebanen og gyngede med nogle andre børn, men de havde ingen chance for at se, hvad der skete, på grund af dårligt udsyn fra en jordvold, så det er ikke fordi, der ikke har været pædagoger på legepladsen, lyder det fra Inger Andersen.

Børnehuset Nattergalen har i en skrivelse til institutionens forældre forklaret det tragiske hændelsesforløb grundigt, ligesom institutionen har forklaret, hvordan forældrene bedst kan hjælpe deres børn. Nattergalen har desuden fået assistance i form af fire andre pædagoger som aflastning til dagligdagsopgaver, så de faste pædagoger kan koncentrere sig om at tale både med forældrene og børnene.

- Der er en meget trykket men dog fattet stemning i institutionen, erklærer Børne- og Ungedirektøren.

Som en af de få institutioner i Køge Kommune har Nattergalen forbudt leg med sjippetov. Alligevel legede pigen altså med et sjippetov på legepladsen. Ifølge Inger Andersen formoder man, at det er større børn, der har leget på pladsen i weekenden, som har efterladt det forbudte sjippetov.