Hemmelig fængsling for millionkup

En 38-årig mand har i al hemmelighed siddet fængslet i syv måneder for kuppet mod Dansk Værdihåndtering i Erritsø den 27. december sidste år

Sydøstjyllands Politi efterlyser oplysninger om denne specielle sæk, der blev brugt til at transportere pengene væk fra røveriet. (Politifoto)
Sydøstjyllands Politi efterlyser oplysninger om denne specielle sæk, der blev brugt til at transportere pengene væk fra røveriet. (Politifoto)

Sydøstjyllands Politi har i syv måneder holdt en anholdelse og fængsling hemmelig i sagen om kuppet mod Dansk Værdihåndtering i Erritsø den 27. december sidste år.

Under røveriet truede maskerede mænd bevæbnet med en Kalashnikov-riffel og en pumpgun sig til ca. 11 millioner kroner i kontanter.

- I starten fulgte vi et spor i Østeuropa. Det førte ingen steder, men pludselig førte sporet nord på, og så gik vi lidt stille med dørene i håb om at få hul på bylden og anholdt den anden, siger politiinspektør, Steen Edeling, til ekstrabladet.dk.

I april blev en 38-årig dansker fra Århus-området anholdt i sagen. Han blev efterfølgende fremstillet for lukkede døre ved retten i Kolding, sigtet for røveriet og har siden været varetægtsfængslet.

Manden, der er kendt for anden alvorlig berigelseskriminalitet, nægter sig skyldig.

- Det var forskellige informationer om bl.a. et stort pengeforbrug, der førte til anholdelse af den 38-årige mand, siger politiinspektør Steen Edeling.

I forbindelse med efterforskningen mod den 38-årige mand er der blandt andet beslaglagt en halv million kroner i kontanter, som formodes at stamme fra røveriet.

Sydøstjyllands Politi efterlyser en medgerningsmand til kuppet. Hans identitet kender politiet ikke, men efterforskningen peger i retning af, at han ligeledes er fra Århus-området.

Medgerningsmanden formodes at have fået halvdelen af udbyttet, og kan derfor have et stort pengeforbrug i forhold til indtægt, oplyser politiet.

Sydøstjyllands Politi offentliggør nu overvågningsbilleder fra pengecentralen, hvor man kan se en karakteristisk aflang rygsæk eller køjesæk, som var proppet med penge. Sækken er et vigtigt spor i sagen.

Oplysninger i sagen kan rettes til Sydøstjyllands Politi på tlf. nr. 76281448.