Kriminalitet kan lukke Fakta

Langvarig og systematiske tyvetogter i en Fakta-butik i Århus betyder, at butikken måske lukker. Kæden har aldrig oplevet noget lignende

Discountkæden Fakta overvejer for første gang at lukke en butik, fordi den i usædvanlig grad er blevet hærget af mere eller mindre organiserede bandetyverier samt mulige trusler over for personalet. De unge har brugt butikken som ét stort tag selv-bord.

Kommunikationsdirektør Jens Juul Nielsen fra Coop sagde i dag til Ritzau, at det er helt uacceptabelt, hvad personalet har været udsat for i Fakta-butikken på Kappelvænget i det nordvestlige Århus.

- Vi er ikke tålmodige ret meget længere, siger Jens Juul Nielsen, mens Østjyllands Politi omvendt mener, at man er ved at få styr på den hærgen af butikstyverier, som har været almindelig længe i området.

Ingen er dog endnu anholdt i sagen, som omfatter unge i alderen 20-25 år.

Hvis der ikke i løbet af kort tid skabes sikkerhed for, at personalet kan arbejde i sikkerhed, så bliver butikken lukket. Det vil i givet fald være første gang, at Fakta lukker en forretning af den grund, oplyser Jens Juul Nielsen.