Sejr til anklager i voldssag mod børn

Centrale videoafhøringer af to mishandlede børn kommer til at spille en central rolle ved landsrettens behandling af historisk sag om børnemishandling

Børnene blev udsat for grov mishandling, indtil de blev fjernet. (Modelfoto: Erik Kragh)
Børnene blev udsat for grov mishandling, indtil de blev fjernet. (Modelfoto: Erik Kragh)

Anklageren lagde ud med en vigtig sejr, da Vestre Landsret i dag i Århus indledte ankesagen om en historisk dom over et forældrepar for langvarig mishandling af deres to små børn.

De meget detaljerede og overbevisende videoafhøringer af børnene, som var centrale for byrettens dom over forældrene, vil trods forsvarernes protester også blive vist for landsrettens seks dommere.

Dermed står anklageren på forhånd med et stærkt kort på hånden.

Forældrene blev i byretten i Århus i sommer idømt otte måneders betinget fængsel for i årene 2004 til 2007 hyppigt at have slået og sparket børnene, der i dag er otte og 11 år og fjernet fra hjemmet.

Der er tidligere givet domme for invaliderende eller dræbende forældrevold mod egne børn. Men den nye dom i byretten slog fast, at forældre heller ikke kan slippe ustraffet fra at slå deres børn igen og igen, selvom volden ikke er fysisk invaliderende.

Både forældrene og anklagemyndigheden har anket sagen til landsretten, som ventes at komme med sin afgørelse i overmorgen.