Blod på sko kan fælde Karstens mordere

Ingen DNA-beviser knytter fire anholdte litauere til drabet på Karsten Nørgaard fra Skovby - de er fortsat fængslet - blod på to af mændenes sko er politiets håb om at fælde dem for drab

Ellen og Karsten Nørgaard blev overrasket midt om natten, da en gruppe hjemmerøvere trængte ind i deres hjem. (Foto: Ernst van Norde)
Ellen og Karsten Nørgaard blev overrasket midt om natten, da en gruppe hjemmerøvere trængte ind i deres hjem. (Foto: Ernst van Norde)

De nedslående DNA-resultater, der nåede frem til Sydøstjyllands Politi i sidste uge, fra hjemmerøveriet i Skovby, hvor den 76-årige Karsten Nørgaard på brutal vis blev slået ned og dræbt med adskillige slag i hovedet, er blevet fulgt op af yderligere negative resultater i dag.

Indtil videre er der intet, der kan knytte de fire anholdte litauere til gerningsstedet og drabsnatten den 2. oktober.

Havde blod på skoene
- Vi har fået flere DNA-test tilbage, men de matcher ikke de fire mænd, fastslår efterforskningsleder Peter Krogh fra Sydøstjyllands Politi til ekstrabladet.dk.

- Vi mangler endnu at få svar på enkle test. Da vi anholdte to af litauerne i nærheden af gerningsstedet, fandt vi blodspor på deres sko. Det er blandt andet disse DNA-prøver, som vi endnu mangler svar på, og som muligvis kan fælde dem, fortæller Peter Krogh.

Ingen beviser med stadig drabs-sigtelse
Her til morgen blev de fire litauere fremstillet i retten med henblik på at forlænge varetægtsfængslingen.

- Vi kan endnu ikke bevise, at de har været på gerningsstedet - hverken under det første indbrud i august eller under det fatale hjemmerøveri, hvor manden blev dræbt. Men vi ved, at to af de anholdte var i nærheden af gerningsstedet kort efter drabet, og de to andre har tilknytning til dem, hvorfor de alle blev anholdt, fortæller Peter Krogh.

- Vi har desuden knyttet alle fire mænd til flere indbrud og tyverier i Jylland, så det bliver de sigtet for nu. Men vi opretholder også sigtelsen for Skovby-drabet, oplyser han.

Stadig hemmelige detaljer
Hvilke indbrud, hvor og hvor mange der er tale om, ønsker politiet at holde for sig selv. Ligesom visse detaljer fra drabet i Skovby stadig holdes tæt ind til kroppen.

- Jeg vil ikke oplyse, hvordan røverne kom ind i hjemmet af hensyn til efterforskningen. Og vi har heller ikke opgjort det endelige udbytte endnu. Men jeg kan sige, at de er gået efter våbenskabet og har fået visse kontanter med, forklarer Peter Krogh.

Antallet er uvist
Politiet har ikke foretaget yderligere anholdelser i sagen, og det er endnu uvist, præcis hvor mange gerningsmænd, der kan knyttes til gerningsstedet.

- Vi ved jo fra enken, at hun har observeret mindst tre personer i hjemmet. Men ud fra DNA-prøverne kan vi endnu ikke fastslå det antal personer, der har været på stedet, lyder det fra efterforskningslederen.

Han fastslår desuden, at Sydøstjyllands Politi fortsat søger bredt, og efterforskningen er spredt ud i andre retninger.

Dommeren valgte efter middag tirsdag at at forlænge fængslingen af mændene for fire uger men sagde dog, at der ikke er begrundet mistanke om, at de fire unge litauere stod bag det grove hjemmerøveri.