Kugler føg på Nørrebro sent i aftes

Kugleregn fra automatvåben, mener politiet efter skyderi på Nørrebro - næsten samtidig er der også faldet skud i Bagsværd

Politiet mener, at der er faldet mindst 21 skud på Nørrebro omkring klokken 22 mandag aften - og at der er brugt automatvåben. (Foto: Anthon Unger)
Politiet mener, at der er faldet mindst 21 skud på Nørrebro omkring klokken 22 mandag aften - og at der er brugt automatvåben. (Foto: Anthon Unger)

Københavns Vestegns Politi har fundet patronhylstre på vejen Hanehøj i Bagsværd, hvor der sent mandag aften blev rapporteret om skud fra en bil.

Ingen personer blev tilsyneladende ramt, da politiet har ikke fået henvendelser fra skadestuer om tilskadekomne, oplyser politiet tirsdag morgen.

Tidligere på aftenen havde kolleger fra Københavns Politi fundet patronhylstre efter skyderi på Nørrebro, nærmere betegnet ved krydset Mimersgade/Heimdalsgade.

Kriminalteknikere har travlt
De kriminalteknikere, som efter skuddene på Nørrebro kom til stede for at undersøge området for spor, skal senere i nat videre til Bagsværd for at se på de patroner og andre spor, som er fundet på den stille villavej.

Men omkring klokken 1 i nat kunne efterforskningsleder Kenneth Vesth fra Københavns Politi oplyse følgende til ekstrabladet.dk, direkte fra skudscenen på Nørrebro:

Flugtbil fundet udbrændt
Der er affyret mindst 21 skud ved det grønne område, som ligger ved Hothers Plads tæt ved Møjlnerparken på Nørrebro.

Dette antal tyder på, at der har været brugt automatvåben, og det samme gør kaliberen af de patronhylstre, som er fundet, oplyser efterforskningslederen.

- Vi fik alarmen klokken 22.10, og vidner har fortalt, at to, måske tre mænd løb fra stedet ad Midgårdsgade i retning mod Mimersgade. Vidner har også set to mænd løbe i modsat retning, altså imod Tagensvej, hvor de satte sig ind i en rød Fiat Punto.

- Og vi har netop fået at vide, at sådan en bil er fundet udbrændt i Holte. Vi ved ikke med sikkerhed, at det er den samme bil. Men den Punto, som er brændt, er tidligere meldt stjålet, og det er da en tilfældighed, der ligner en tanke, mener Kenneth Vesth.

En person måske såret
I Bagsværd forlød det, erfarer ekstrabladet.dk, at der var skudt to skud fra en bil. Politiet interesserede sig i nat tilsyneladende især for en af vejens villaer, hvis beboere ikke har etnisk dansk baggrund.

På Nørrebro har vidner fortalt om to mænd, som stak af fra det sted, hvor skuddene var faldet. De var begge tilsyneladende af mellemøstlig herkomst, og den ene trak på en ben, som om han kunne være såret.

Politiet oplyste til ekstrabladet.dk, at en bil var set køre væk fra området, og at den blev eftersøgt.