- Jeg håber, de får en lang straf

Antons far, Joseph Njie, følger retssagen mod de to unge mænd, der er tiltalt for at have knivdræbt hans 19-årige søn på Strøget 5. januar

Joseph Njie, far til den dræbte Anton, var tydeligt berørt af dagens retsmøde. (Foto: Mads Winther)
Joseph Njie, far til den dræbte Anton, var tydeligt berørt af dagens retsmøde. (Foto: Mads Winther)

Han mistede brutalt sin 19-årige søn, Anton, 5. januar, da to unge mænd under et slagsmål på Strøget trak en springkniv og dræbte ham med et stik i hjertet.

I dag sad Joseph Njie på tilhørerrækkerne i Københavns Byret, hvor de to mænd på 20 og 21 år er tiltalt for drabet på Anton den kolde morgen.

- Jeg ville bare se de to. De var vigtigt for mig at se, hvad de er for nogle mennesker. Men det var meget ubehageligt, sagde han efter dagens retsmøde.

Anton Njie mistede livet over en hue. I retten forklarede den 21-årige AS, at han havde kommenteret Antons hue og rakt ud efter den, fordi han ville prøve den. Det endte i håndgemæng. AS' kammerat, den 20-årige RB, erkender at have trukket en springkniv under slagsmålet og at have stukket Anton tre gange i benet med den. Men ingen af dem erkender at have ført kniven i det dødelige stik mod hjertet.

- De er nøjagtig de typer, som jeg forventede. Sådan nogle, som ikke har respekt for menneskeliv, sagde Joseph Njie grådkvalt.

- Jeg håber, at de får en lang straf, så de ikke kan udsætte andre mennesker for fare så længe.