Slagvåben hos autonome

Politiet beslaglagde slagvåben og malingsbomber i Huset i Århus efter mindre sammenstød omkring det autonome tilholdssted

Der blev fundet 19 slagvåben, en kniv og 11 malingsbomber i det kommunale ungdomshus i Århus.
Der blev fundet 19 slagvåben, en kniv og 11 malingsbomber i det kommunale ungdomshus i Århus.
Følg Krimi

19 slagvåben, en kniv og en kasse med malingsbomber blev i nat beslaglagt af politiet, da det trængte ind i Huset i Vester Allé i Århus.

Huset er kendt som et tilholdssted for autonome, der i aftes skulle holde fest. Sidst på eftermiddagen forsøgte en gruppe personer uden tilknytning til Huset at trænge ind, og politiet blev tilkaldt.

Sidst på aftenen var der slagsmål foran Huset, og da politiet kom frem, løb nogle af deltagerne ind i Huset, mens andre stak af. Der har i de senere år været flere sammenstød i byen mellem unge på den yderste højrefløj og den yderste venstrefløj, men politiet kunne natten til fredag ikke sige, om episoderne ved Huset var en del at dette opgør.

- Men dem, der stak af, lignede i hvert fald ikke dem, der normalt holder til i Huset, siger vagtchefen hos Østjyllands Politi.

Efter slagsmålet trængte civilt politi ind i bygningen, hvor de tilstedeværende stod klar med slagvåben - bordben, jernrør og cykelstyr. De smed dem dog fra sig, da det gik op for dem, at det var politiet der dukkede op, og ingen blev anholdt.

LIGE NU

Mere fra Ekstra Bladet+

Det ligner selvskade for regeringen og Danmark

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind