Annonce:
Annonce:

Dømt for drabet på Ketils forældre

'Vi ønsker ikke hævn. Mine forældre var bare meget uheldige', lyder det fra Ketils familie om den mand, som knivdræbte forældreparret Teisen. 26-årig mand dømt til tidubestemt behandling

Finn og Ruth Teisen blev dræbt af til sammen 20 knivstik.(Privatfoto)
Finn og Ruth Teisen blev dræbt af til sammen 20 knivstik.(Privatfoto)
Annonce:
Følg Krimi

Det var som om, der gik et lettelsens suk gennem den tætpakkede retssal i Svendborg, da der for kort tid siden blev fældet dom i sagen om drabene på ægteparret Ruth og Finn Teisen - forældre til den kendte børnevært Ketil Teisen på TV2.

Parret Teisen fik en brutal afslutning på livet, da de i juni sidste år blev dræbt ombord på deres motorbåd, som de havde sat til salg. En nu 26-årig mand, der udgav sig som køber af båden, er netop af en enig domsmandsret blevet kendt skyldig i begge drab og dømt til behandling på en psykiatrisk afdeling på ubestemt tid.

Annonce:

Ketil for sårbar til retten
Familien Teisen har fulgt sagen intenst. Under domsafsigelsen var familien dog kun repræsenteret af Ketils bror Steen, der sad blot få meter fra drabsmanden for at få sat punktum i den pinefulde sag om forældrene, der blev stukket ihjel med til sammen 20 knivstik, viklet ind i bådens ankertov og kynisk smidt overbord.

- Jeg tænker ikke på hævn. Jeg føler ikke, at han gjorde det som noget personligt mod min familie, så jeg har ingen følelser omkring ham. Manden er jo psykisk syg, og mine forældre har været meget uheldige, sagde Steen Teisen til Ekstra Bladet i en kort pause, inden dommen blev læst op.

Tv-værten Ketil selv, der har været stærkt påvirket af drabene, har ikke ønsket at være tilstede under domsafsigelsen.

- Min bror føler sig mere sårbar på dette område, end jeg gør, forklarer Steen Teisen om sin brors fravær.

Annonce:

'De angreb mig med en flagstang'
Ægteparret Teisen var først meldt savnede i 14 dage, før politiet kunne skride til anholdelse af den 26-årige Lars Kjærsgaard. Han har siden siddet fængslet for mordene. Under retssagen har han selv forklaret, at han ønskede at købe parrets båd, som de havde sat til salg. Da han den 2. juni mødtes med parret for at få en prøvetur i båden, kom de tre parter op at skændes, hvilket endte med, at den 26-årige slog Ketils forældre ihjel.

Angiveligt var Lars Kjærsgaard pludselig kommet i tanke om, at han ikke havde råd til at købe båden alligevel. Det gjorde særligt Finn Teisen gal, og skænderiet udviklede sig et kraftigt håndgemæng.

- De angreb mig med en flagstang, et metalrør og en hobbykniv, har den 26-årige forklaret som årsag til, at han stak dem begge ned.

Stukket i alt 20 gange
Under retssagen er det kommet frem, at Lars Kjærsgaard dræbte ægteparret med en lommekniv, han havde bragt med sig om bord. Finn Teisen blev ifølge obduktionen stukket hele 15 gange både i maven og i ryggen. Ruth Teisen blev stukket fem gange. Kniven var ifølge retsmedicinerne ført med så stor kraft, at der var brud på flere af ribbenene.

Det tog et halvt år, før to fiskere fra Bagenkop fandt de to lig i vandet ud for Langeland i december sidste år.

Annonce:

Lars Kjærsgaard er af Retslægerådet blevet erklæret sindssyg i gerningsøjeblikket. Han har under retssagen dog erkendt, at han dræbte ægteparret.

Anklageren har hele tiden krævet drabsmanden dømt til tidsubestemt behandling på en lukket afdeling.

- De havde ikke en chance. Han handlede i en blodrus. Lommekniven, som han havde med ombord, viser, at han har handlet med fortsæt, sagde anklager Jan Reckendorff under sin procedure før dommen.

Lars Kjærsgaard modtog dommen med ro og accepterede dommandsrettens kendelse.

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Ubegrænset Sport
Ekstra Bladet
Så løber du aldrig tør
79
,-
/md.

Mere fra Ekstra Bladet+

I naturen foregår sex, vold, incest og voldtægter
Annonce:

Udforsk Ekstra Bladet+

Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:
Annonce:
Annonce: