Kæmpebrand hærger i Nykøbing

En beboelsesejendom i Nykøbing Falster står lige nu i mange meter høje flammer. Hele ejendommen og et motionscenter ved siden af er evakueret

Ilden breder sig stadig hurtigt i en ejendom i Nykøbing. Redningsfolk håber at have fået alle ud. (Foto: Per Rasmussen)
Ilden breder sig stadig hurtigt i en ejendom i Nykøbing. Redningsfolk håber at have fået alle ud. (Foto: Per Rasmussen)

En beboelsesejendom på Slotsporten 12 i Nykøbing Falster brød i eftermiddag i brand. Brandvæsenet rykkede hurtigt ud, men ilden spredte sig hurtigt, men brandfolkene fik den først under kontrol lidt før klokken 19.

Beboerne i hele ejendommen og alle folk i et nærliggende motionscenter er nu evakueret. Redningsfolkene håber at have fået alle ud af bygningen, men tør endnu ikke sige med sikkerhed, at ingen befinder sig i bygningen.

- Brandfolkene troede tidligere, at de var ved at have branden under kontrol, men pludselig skete en røggaseksplosion. Da den eksploderede, blev hele den ene gavl skudt ud, fortæller Vagtchef ved Sydsjælland- og Lolland Falsters Politi, Søren Østervig, til ekstrabladet.dk.

Ilden har nu bredt sig til flere lejligheder og er brændt ned gennem taget, oplyser politiet. Ifølge politiet vil der formentlig gå flere timer endnu, før branden er slukket.