Tiltalt for vold da han anmeldte betjente

En 35-årig mand er i dag i retten i Aalborg, tiltalt for vold mod to betjente. Først da han anmeldte betjentene for vold, blev han selv tiltalt

Først da en 35-årig mand anmeldte to betjente for vold, blev han selv sigtet. (Foto: www.politi.dk)
Først da en 35-årig mand anmeldte to betjente for vold, blev han selv sigtet. (Foto: www.politi.dk)

En voldssag mod en 35-årig mand begynder i Retten i Aalborg i dag. Den 35-årige er tiltalt for vold mod to betjente, der var i byen i Jomfru Ane Gade i deres fritid.

Men flere, der har fulgt sagen, undrer sig over politiets fremturen i voldssagen. De to betjente aftalte nemlig med den 35-årige, at de to parter ikke skulle anmelde hinanden. Efter en tur på skadestuen besluttede den 35-årige dog at anmelde de to betjente for vold. Vidner har forklaret, at betjentene begyndte at slå og sparke den nu tiltalte, og vidnerne har fortalt, at betjentene virkede berusede.

Ingen blev anholdt efter slagsmålet, der fandt sted ud for Natalien Pizzabar i Aalborgs centrum.

Først da den 35-årige anmeldte betjentene, fik han selv en sigtelse og senere tiltale på halsen. Statsadvokaten har ikke sigtet betjentene.

'Sagen stinker'
Den sag stinker langt væk, mener Enhedslistens Per Clausen, som har bedt justitsminister Lene Espersen forklare sagsforløbet.

- Enten har statsadvokaten fejlet ved ikke at sigte betjentene, eller også har politiet fejlet stort ved ikke at anholde en person, de nu siger er voldsmand. Den sag stinker, siger Per Clausen til Nordjyske.

Statsadvokatens afgørelse om ikke at sigte betjentene er indklaget til Rigsadvokaten.