Kvinde død efter politifejl

Beruset kvinde faldt om på gaden i Aalborg - politiet nægtede at sende ambulance, og to timer senere var kvinden død

Den nordjyske kvinde fik ingen ambulance, da hun faldt om på gaden. Da hendes kæreste omsider fik en ambulance, var det for sent. (Arkivfoto: Jens Dresling)
Den nordjyske kvinde fik ingen ambulance, da hun faldt om på gaden. Da hendes kæreste omsider fik en ambulance, var det for sent. (Arkivfoto: Jens Dresling)
Følg Krimi

Politiet afviste at sende en ambulance ud til en beruset kvinde, som onsdag eftermiddag faldt om på gaden i Aalborg. To timer senere døde hun, og politiet erkender nu at have begået en fejl, oplyser DR Nordjylland.

Kvinden faldt om foran en købmandsforretning på Saltumvej i Aalborg Øst. Fra købmandsbutikken så kordegn Knud Jensen hende falde, og han ringede både til politiet og vagtcentralen og bad om hjælp. Ingen af stederne vurderede de vagthavende, at det var nødvendigt at sende mandskab ud for at se til kvinden.

I stedet kæmpede Knud Jensen og andre hjælpsomme borgere på stedet med at få fat på kvindens kæreste og med at få hende bragt hjem. Efterfølgende tilkaldte kæresten politi og ambulance, og blot to timer efter episoden på Saltumvej blev kvinden erklæret død.

En følelse af afmagt
Knud Jensen sidder tilbage med en følelse af total afmagt. Han er overbevist om, at kvinden stadig havde været i live, hvis politiet havde sørget for hurtig hjælp.

- Jeg er harm over, at de ignorerer det, når vi pænt beder dem om at komme og hjælpe en person, som var i nød og åbenbart også i livsfare. Det kan man være meget, meget skuffet over. Man hører så meget i hverdagen p, at politiet eller Falck kører efter falske alarmer. Om de så skulle være kørt herud en enkelt gang, kan jeg ikke se, at der skulle være sket noget ved, siger Knud Jensen til DR Nordjylland.

Politiet: Vi har begået en fejl
Politiinspektør Stig Lundbo fra Nordjyllands Politi erkender, at politiet har begået en fejl.

- Det er min vurdering, at politiet skulle være kørt derud med en patrulje for at se til kvinden og vurdere, om der var behov for, at hun skulle i detentionen, på sygehuset eller køres hjem, siger politiinspektøren.

Mere fra Ekstra Bladet+

LIGE NU
Pape blev pelset af sin egen flok

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

LIGE NU

Udforsk Ekstra Bladet+