Solgte hash fra Morten Bødskovs Facebook-side

Tidligere politibetjent Lars Kragh Andersen dømt efter racisme-paragraffen og besiddelse af hash, som han blandt andet solgte via justitsministerens åbne Facebook-profil

Eks-betjenten og frihedsaktivisten fik i dag 14 dages betinget fængsel. Men han vil fortsætte med at provokere, siger han. (privatfoto)
Eks-betjenten og frihedsaktivisten fik i dag 14 dages betinget fængsel. Men han vil fortsætte med at provokere, siger han. (privatfoto)

- Jeg regnede med en strengere straf. En dom på 14 dage afskrækker mig ikke. Det er en billig pris for at kæmpe for flere frihedsrettigheder.

Sådan sagde den tidligere politibetjent Lars Kragh Andersen, 32, til ekstrabladet.dk, da han i eftermiddag blev idømt 14 dages betinget fængsel ved Københavns Byret.

Lars Kragh Andersen er bedre kendt som 'Hash-Lars' eller 'Licens-Lars', fordi han kæmper for fri narko og nægter at betale licens.

'Hash-Lars' er blevet anholdt

I byretten tilstod han blankt seks forhold, heraf to overtrædelser af racismeparagraffen 266 b og to gange besiddelse af hash og 10 joints, som han blandt andet solgte for 20 kr. stykket via indlæg på justitsminister Morten Bødskov og retsordfører Tom Benckes åbne Facebook-profiler.

Fotografede hashhandlen
- Jeg tabte 30 kroner pr. hash-cigaret. Jeg er ikke forretningsmand, sagde Lars Kragh Andersen efter dommen til ekstrabladet.dk. Han ryger ikke selv hash, men går ind for den personlige frihed. Han sagde op fra politiet i sommeren 2010, fordi han ikke ville være med til at håndhæve narkolovgivningen.

Han fotograferede hver handel med hash-cigaretterne og 'taggede' billederne på Bødskovs og Benckes profiler - men det blev hurtigt slettet fra Morten Bødskovs Facebook-profil.

Lars Kragh Andersen meldte sig selv til politiet for salg af euforiserende stoffer og vedlagde en af de 10 joints, som indeholdt 0,27 gram hash.

En klump hash på syv gram sendte han som en bonus til SKAT i København, der krævede ham for 12.000 kr. i moms, fordi han havde stiftet firmaet 'Narkosalg for Frihed'. Han agtede ikke at betale en krone og sendte i stedet hashklumpen til SKAT.

Anklager: Eks-betjenten skal anholdes

'Hash-Lars' forklarede i byretten, at han er klassisk liberal og tror på ytringsfriheden og det enkelte menneskes frihed til at gøre med sin krop, som man vil, herunder at indtage narkotika. Derfor provokerede han også med indlæg på netaviserne 180 grader og jp.dk, der forhånede både kristne, katolikker og pædofile.

Han opfordrede folk til at overtræde racisme-paragraffen og blev derfor også dømt for 'antiftelse'.

Ex-betjent: Kristne mænd voldtager deres døtre

Det var rene provokationer, fordi han mener, at racismeparagraffen skal afskaffes: - Jeg tror på ytringsfriheden, og at ytringer skal mødes med debat - og ikke med vold og statsmagt, sagde Lars Kragh Andersen i retten.

Senioranklager Jakob Buch-Jepsen krævede eks-betjenten idømt 40 dages fængsel og en bøde på 5000 kr. I januar 2012 fik eksbetjenten 10 dagbøder a´ 1000 kr. for at have overtrådt racisme-paragraffen ved at forhåne muslimer - og med de nye sager, mente anklageren, at han havde samlet sammen til en fængselsstraf.

Den betingede dom i dag afskrækker ikke Lars Kragh Andersen, der fortsætter sin kamp som provokatør blandt andet på hjemmesiden frihedsaktivisten.dk

Nu er han hjemløs
Han har en kæreste, der støtter ham, men er reelt hjemløs, fordi han har måttet opgive sin lejlighed i København SV.

- Jeg bor rundt omkring, siger Lars Kragh Andersen.

Dagens dom betegner han som 'illegitim', fordi hans forbrydelser er offerløse:

- Jeg vil helt klart fortsætte med frihedsrelateret aktivisme. Dommen afskrækker mig ikke fra at gøre det, og så må jeg tage en eventuel straf med, siger Lars Kragh Andersen.

Dømt for at snyde byretten
'Hash-Lars' var tiltalt ved byretten i mandags - men mødte ikke op. Han blev i stedet anholdt i nat på sit arbejde, hvor han også blev sigtet for to nye forhold begået efter det aflyste retsmøde.

Lars Kragh Andersen bluffede sig nemlig til oplysninger fra den lukkede del af retsmødet ved at ringe til byretten og udgive sig for sin beskikkede forsvarer advokat Ulrik Rasmussen. På den måde fik han udleveret de datoer, som byretten reserverede til nye retsmøder, og oplysningerne lagde han ud på nettet.

Byretten havde netop lukket dørene, fordi Lars Kragh Andersen ikke måtte kende datoerne på nye retsmøder, fordi han skulle anholdes, så han ikke udeblev igen. Byretten havde også givet advokat Ulrik Rasmussen et pålæg om ikke at sige noget til Lars Kragh Andersen.

Men den gamle betjent snød byretten ved at blot at ringe. Ingen stillede spørgsmål ved, om det virkelig var advokat Ulrik Rasmussen, som byretten havde i røret.

Derfor blev eks-betjenten i dag både dømt for at have offentliggjort oplysninger fra et lukket retsmøde - og for at have udgivet sig for at være sin egen advokat.

Anklageren mente, det skulle koste en bøde på 5000 kr. oven i fængselsstraffen, men retten lod det indgå i den samlede straf på 14 dages betinget fængsel.