Annonce:
Annonce:

Fodboldspiller sigtet for røveri

En 28-årig, svensk fodboldspiller i pengegæld er blandt de fængslede, som sættes i forbindelse med millionrøveriet fra Dansk Værdihåndtering

Patrik Manzila har en fortid som fodboldspiller i Sverige. Nu er han sigtet for millionrøveriet mod Dansk Værdihåndtering i Glostrup.(Foto: vasby-fotboll.nu)
Patrik Manzila har en fortid som fodboldspiller i Sverige. Nu er han sigtet for millionrøveriet mod Dansk Værdihåndtering i Glostrup.(Foto: vasby-fotboll.nu)
Annonce:
Følg Krimi

Den første fremstilling i rækken af de anholdte fra gårsdagens politiaktion på Hotel Scandic viste sig at være en svensk fodboldspiller, som formentlig også nu kan skrive 'røver' på sit spillerblad.

Det drejer sig om den 28-årige Patrik Manzila, der spiller i den svenske 1. divisionsklub Väsby United, der ligger nord for Stockholm.

- Jeg fatter ingenting, nåede svenskeren at udbryde i retten, inden dommer Katja Høegh på anklagerens opfordring lukkede dørene af hensyn til efterforskningen.

Manzila, der stammer fra Den Demokratiske Republik Congo, måtte under retsmødet have en svensk tolk til at oversætte for sig. Som den eneste under dagens grundlovsforhør, og undrende nok, blev Patrik Manzila ikke beskyttet af navneforbud. Men det er dog ikke første gang, at den sorte spiller har været i vælten.

Annonce:

Indblandet i racisme-sag
I Sverige sættes han særligt i forbindelse med en kontroversiel sag fra 2004, hvor han ragede uklar med fodboldtræner Lennart Söderberg, da Manzila spillede for 2. divisionsklubben Vasalund/Essinges.

Under en træningskamp mellem Vasalund/Essinges og Söderbergs klub Västerås SK fik Manzila - grundet sine afrikanske rødder - besked på 'at klatre op i sit træ igen', suppleret af udtalelsen 'vi er er arisk hold'. De racistiske udfald kostede dengang Lennart Söderberg trænerjobbet. Manzila selv tog det dog med oprejst pande.

- Jeg har faktisk også lidt ondt af Söderberg, men det er aldrig o.k. at sige, hvad han sagde, lød reaktionen dengang til svenske Aftenbladet.

Økonomiske problemer
Hvordan den unge Patrik Manzila er blevet involveret i danmarkshistoriens næststørste røveri står endnu tilbage at forklare. Men ifølge Ekstra Bladets oplysninger skulle fodboldspilleren, som grundet en knæskade er blevet holdt ude på bænken i klubben Väsby United - der ligger i Sveriges næstbedste række, Superettan - dog have visse økonomiske problemer.

Annonce:

Stribevis af ubetalte regninger og andre økonomiske efterslæb gør, at Manzila skylder adskillige hundredetusinder kroner væk.

Patrik Manzila blev af dommeren i Glostrup Ret varetægtsfængslet frem til den 11. september. Heraf skal han sidde isolationsfængslet indtil den 28. august. Han nægtede sig skyldig i sigtelserne.

Læs alt om de fem sigtede i Ekstra Bladet i morgen.

Annonce:
Annonce:
Annonce:
LIGE NU

Mere fra Ekstra Bladet+

Annonce:
Støjbergs første politiske udspil er at ramme folk i den tredje verden
Annonce:

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:
Annonce:
Annonce: