Annonce:
Annonce:

Terrortiltalt kan ikke lide nøgne damer

Hammad Khürshid, der står tiltalt i terrorsagen fra Glasvejssagen, forklarede i retten i dag, at han ikke brød sig om alle de nøgne damer i Danmark

Den terrortiltalte Hammad Khürshid fortalte i retten, at han ikke mente, man kunne være rettroende muslim med alle de nøgne damer i Danmark. (Illustration: Jørgen Bitch)
Den terrortiltalte Hammad Khürshid fortalte i retten, at han ikke mente, man kunne være rettroende muslim med alle de nøgne damer i Danmark. (Illustration: Jørgen Bitch)
Annonce:
Følg Krimi

Man kan ikke være rettroende muslim i Danmark med alle de nøgne damer, der vimser rundt her.

I hvert fald ikke i den 22-årige terrortiltalte Hammad Khürshids verden. Derfor har han rejst meget tilbage til Pakistan for at kunne blive i troen.

Sådan lød forklaringen på hans mange rejser til hjemlandet i retten Glostrup i dag, hvor den 23-årige pakistaner med det drengede udseende skulle redegøre for sin religiøse overbevisning.

I retten udviste han en stor selvsikkerhed og svarede tydeligt på spørgsmålene, mens han jævnligt grinte ned til sin familie og de andre tiltalte kammerater.

Årsdag for anholdelse
Det er snart et år siden, at de tre sigtede blev anholdt på Glasvej 8 i Københavns Nordvestkvarter. Udover de tre sigtede blev yderligere seks personer anholdt den 4. september sidste år.

Annonce:

Der er tale om den 22-årige HK, den 21-årige AT, samt den 23-årige SÜ. Alle står tiltalt for forsøg på terrorisme, men af forskellig art. Den 22-årige Hammad Khüshid menes at være hovedpersonen, men den 21-årige Abdoulghani Tokhi, som han boede sammen med på Glasvej, menes at være hans hjælper.

Støtter Taliban
HK, der har en pakistansk baggrund, blev for nogle år siden religiøs og ville støtte det Talibanledet styre i Pakistan, hvis de skulle komme til magten.

Siden da har han rejst meget frem og tilbage mellem Pakistan og Danmark. Sidste forår tilbragte han en del tid i Pakistan, hvor han i Den Røde Moské i Islamabad fik fingrene i en bombemanual, som han fragtede tilbage til Danmark.

Vild med krudt og kugler
I retten i dag forklarede han, at grunden til, at han havde den manual, var, at han lige siden han var barn havde været vild med krudt og kugler. Ifølge hans udsagn var manualen bare for sjov.

Bombemanualen blev vist på storskærm i retten, hvor den var oversat til dansk. I den finder man detaljerede informationer om, hvordan man laver en såkaldt 'martyrdragt' - en bombevest, der er syet ind i frakken, og som bruges som selvmordsbombe.

Annonce:

Derudover var der detaljerede oplysninger om andre bombetyper, hvor man skulle bruge en tre volts pære, og netop sådan en havde politiet fundet sidste år, da man gennemsøgte hans kuffert i lufthavnen.

Annonce:
Annonce:
Annonce:

Mere fra Ekstra Bladet+

Annonce:
Støjbergs første politiske udspil er at ramme folk i den tredje verden
Annonce:

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:
LIGE NU
Annonce:
Annonce: