Sagsbehandleren: Han er livsfarlig

Misbrugsekspert og sagsbehandler for den voldsomme 17-årige er enig med familien - den dreng skal tvangsbehandles

Bjørns personlige sagbehandler Harald Clausen mener, at drengen er til fare for både sig selv og andre. (Foto: Anders Brohus)
Bjørns personlige sagbehandler Harald Clausen mener, at drengen er til fare for både sig selv og andre. (Foto: Anders Brohus)
Sønderborg Kommunes misbrugsekspert og Bjørns personlige sagsbehandler, Harald Clausen, bakker familien 100 procent op i dens krav om, at den uregerlige knægt skal tvangsbehandles.

– Som loven er nu, kan Bjørn frit gå omkring. Det kan ikke lade sig gøre at spærre ham inde, forklarer Harald Clausen til Ekstra Bladet.

– Hvorfor ikke?

– Fordi ingen læge har villet vurdere, at han er til fare for sig selv. Men det er han. Han er livsfarlig for både sig selv og andre.

– Det siger Augustenborg Sygehus, at han ikke er?

– Ja, de er efter min mening syge i hovedet, og det må du rigtig gerne citere mig for!

Får farmor fjernet frahjemmet
– Er hans farmor Birthe i fare?

– Ja! Jeg får hende fjernet fra hjemmet i dag, for det er for farligt for hende at blive. Bjørn kan komme når som helst og slå hende ihjel, svarer Harald Clausen.

– Jeg forstår godt, at både hun og familien er desperate over, at ingen vil tage ansvaret for Bjørn. Det her er det værste, jeg har oplevet i mine 15 år som sagsbehandler.

– Familien har også for tre måneder siden forsøgt at råbe justitsminister Lene Espersen op. Men hun har ikke engang gidet svare. Det er dybt uanstændigt at efterlade familien i denne situation, mener den sønderjyske sagsbehandler.