Annonce:
Annonce:

Sonays far tilstår æresdrab

For flere år siden blev den 14-årige Sonay banket og smidt i havnen, fordi hun var blevet for dansk. Hendes far blev dømt for drabet - først nu tilstår han

Sonays far virkede knust ved begravelsen. Men det var ham, der bankede sin datter og smed hende i havnen. (Foto: Claus Hansen)
Sonays far virkede knust ved begravelsen. Men det var ham, der bankede sin datter og smed hende i havnen. (Foto: Claus Hansen)
Annonce:
Følg Krimi

Sonays far, Ashraf Mohammad, blev i september 2003 idømt 14 års fængsel ved et nævningeting i Østre Landsret for at have dræbt sin datter.

Men den 14-årige piges far har hele tiden nægtet, at det var ham, der i februar 2002 bankede sin datter og derefter smed hende i Præstø Havn, hvor hun druknede. Først nu tilstår han - i et brev til sin bror. Ekstra Bladet er kommet i besiddelse af brevet.

I brevet forsøger Ashraf at få sin bror Jabbar til at hjælpe Sonays mor, Suheyla. Undervejs truer faderen Jabbar og indrømmer det, han ellers hele tiden har nægtet:

'Jeg vil myrde dig lige som jeg myrdede den vantro Sonay. Hun plejede at lave fordærvelse hverdag med de vantro svin. Hun har lavet fordærvelse to gange foran mig og jeg myrdede hende med min egen hånd.'

TV2-programmet 'Den sorte box' viser den 27. marts et særligt program om Sonay-sagen.

Blev for vestlig
Sonay-sagen var Danmarks første store sag om æres-drab. Den 14-årige irakiske invandrerpige nægtede at indordne sig under kulturelle og religiøse normer fra sit tidligere hjemland. Hun havde danske kærester. Hun gik i byen og morede sig med danske venner. Og i mindst et tilfælde dyrkede hun sex foran flere fyre.

Den livsførelse kastede skam over forældrene, der i 1998 etablerede sig i Næstved. Det blev hendes død, argumenterede anklageren i den meget omtalte drabssag.

To år før Sonays død blev faderen dømt for vold mod hende. Hun blev efterfølgende tvangsfjernet, men den Sociale Ankestyrelse besluttede, at familien kunne have samvær med hende.

Det blev formentlig hendes død.

Læs meget mere om sagen i Ekstra Bladet onsdag

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Ubegrænset Sport
Ekstra Bladet
Så løber du aldrig tør
79
,-
/md.

Mere fra Ekstra Bladet+

Hun vil død og pine med i en regering
Annonce:

Udforsk Ekstra Bladet+

Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:
Annonce:
Annonce: