Pervers skoslikker løs i Odense

Odense Universitetsbibliotek tager i øjeblikket deres forholdsregler, efter en skoslikker har været på spil under bordene på læsesalene

En ung studerende måtte nærmest flygte fra Odense Universitetsbibliotek, da en mand slikkede løs på hendes sko under læsepulten.(Modelfoto: Thomas Wilmann)
En ung studerende måtte nærmest flygte fra Odense Universitetsbibliotek, da en mand slikkede løs på hendes sko under læsepulten.(Modelfoto: Thomas Wilmann)
Følg Krimi

De fleste søger til biblioteket for at få fred og ro til at læse eller fordybe sig i personlige interesser. Det var også tilfældet for en 23-årig medicinstuderende, da hun i december befandt sig på læsesalen på Odense Universitetsbibliotek. Men roen blev dog hurtigt afbrudt, da alskens smaskelyde pludselig tonede frem under læsepulten.

Da Marie Knudsen orienterede sig, fik hun et chok. Under bordet lå en mand på maven i fuld gang med en helt særlig form for interesse, idet han oralt var ved at 'voldtage' Marie Knudsens lyserøde sko med kys og tungeslik.

- Jeg tænker, det må være noget, jeg har fundet på, for så mærkelige er der ingen mennesker, der er. Så jeg sætter min fod ind under pulten igen, men ud til siden, så jeg kan læne mig ud over pulten og se den. Så kommer smaskelydene igen, og jeg læner mig til siden og ser den her mand i fuld gang med at slikke løs på min sko. Jeg begynder at bevæge foden op og ned, og hans hoved følger med, mens smaskelydende bare bliver højere og højere, fortæller en stadig meget chokeret Marie Knudsen til Fyns Stiftstidende i dag.

Episoden endte med, at Marie nærmest flygtede fra biblioteket af bar forbløffelse og chok. Hun fortalte først bibliotekets personale om sagen, da hun vendte tilbage næste dag og pludselig spottede skoslikkeren mellem reolerne.

- Han står og trækker en bog ud og ind af en reol, mens han glor på mig. Mine hænder begyndte at ryste, fortæller hun til Fyns Stiftstidende.

Ingen overvågning
Selvom sagen fandt sted i december gør den stadig et dybt indtryk på den unge studerende. Efterfølgende har hun vasket og skrubbet sine lyserøde sko, og faktisk har hun ikke brugt dem siden. Hun gruer også stadig for at møde skoslikkeren på biblioteket, så hun sætter sig altid steder, hvor der er andre mennesker.

På Odense Universitetsbibliotek har historien om den ukendte skoslikker naturligvis været dagens samtaleemne. Og selvom hændelsen har en snert komik over sig, så følger man nu op på sagen.

- Selvfølgelig tager vi det alvorligt. Hvis lånerne ikke føler sig trygge, så er det klart, at vi må gøre noget ved det. Så jeg ved, at vi skal kigge lidt nærmere på de øde læsepladser, forklarer bibliotekssekretær Gitte Sjælland fra Odense Universitetsbibliotek til ekstrabladet.dk.

Der findes ingen overvågning på biblioteket, men biblioteket har altid deres biblioteksbetjente gående. De har dog mere funktion af en slags pedeller, men en vis form for sikkerhed udgør de dog, og nu intensiveres deres runder.

- Vi råder jo over 8000 kvadratmeter, så det er svært at være alle vegne på en gang. Men når vi hører om forulempelser af vores brugere, så intensiverer vi altid betjentenes tilstedeværelse. Det gør vi også nu. Men vi vil selvfølgelig rigtig gerne have et signalement af skoslikkeren, så vi ved, hvem vi skal kigge efter, så vi kan give ham en advarsel, formaner overbibliotikar Aase Lindahl.

Trussekiggere og blottere
Det er dog slet ikke første gang, at mærkelige eksistenser har fundet vej til de lange rækker bøger og øde læsekroge. For år tilbage kravlede en anden mand også rundt under læsebordene og nød godt af at kigge op under nederdelene på de kvindelige gæster.

- Vi har også haft en blotter på et tidspunkt, som listede sig rundt på de tomme gange blandt reolerne. Han gjorde jo ikke nogen noget ondt, men det er da ikke så rart lige pludselig at stå på en tom fagsal med en blotter foran sig. Til sidst sendte vi en beskrivelse rundt af ham blandt personalet, og han blev altså anmeldt, anholdt og dømt for det, husker Gitte Sjælland tilbage.

Nu er jagten så gået ind på den ukendte skoslikker.

LIGE NU

Mere fra Ekstra Bladet+

Det ligner selvskade for regeringen og Danmark

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind