Iskolde brandstiftere undrer politiet

De to efterlyste mænd brugte god tid og hele syv liter benzin, da de satte ild til et solcenter på Nøjsomhedsvej på Østerbro

Følg Krimi
Med en sportstaske proppet med benzindunke bevægede to mænd sig af sted på en mission, der kunne blive livsfarlig. De tog toget, de spurgte endda to håndværkere om vej for at finde det solcenter, som skulle brændes af. Og på gerningsstedet optrådte de iskoldt, mens de hældte op mod syv en halv liter benzin ud flere forskellige steder og tændte ild.

På den ene side kyniske kriminelle med god tid og ingen tegn på panik. På den anden lallende amatører uden flugtbil og kendskab til området, hvor solcentret lå.

Koldblodige amatører
Dobbeltheden hos de to brandstiftere, der lige nu jages intensivt, undrer politiet. Her har man nærstuderet en ikke-offentliggjort overvågningsvideo fra solcentret på Østerbro, som udbrændte ved en eksplosionsagtig brand i onsdags.

– De to mænd bevæger sig stille og roligt rundt inde i solcentret. De er meget koldblodige og målrettede, og der er ingen nervøsitet at spore. Alligevel måtte de spørge om vej til stedet forinden. Hele den adfærd virker mærkelig, siger efterforskningsleder i Københavns Politi, Henning Schou Koefoed.

– Kan det være brand på bestilling af andre?

– Det ved vi ikke. De to kan jo også selv have en personlig grund til at gøre, som de gør, svarer Schou Koefoed og understreger, at alle teorier står åbne om motivet til branden.

Billederne fra S-toget
Politiet offentliggjorde torsdag overvågningsbilleder af de efterlyste brandstiftere fra Østerport Station og siden fra S-toget, som de benyttede før og efter branden. Trods de nærmest skarpe portrætter havde politiet i går ikke fået afgørende nyt om de to.

I solcentret er der fundet dunke svarende til syv en halv liter benzin og en mukkert. Mukkerten skulle formentlig anvendes til at smadre sig adgang, hvis solcentret var lukket.

Det var dampene fra benzinen, der gjorde, at branden udviklede sig til en egentlig eksplosion. En del af facaden blev revet ud af beboelsesejendommen på Nøjsomhedsvej, hvor solcentret lå.

De to ejere Kasper Hansen og Michael Nielsson har i medierne og over for politiet fastholdt, at de intet aner om, hvem der skulle have interesse i at skade deres forretning.

Mere fra Ekstra Bladet+

Det ligner selvskade for regeringen og Danmark

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind