Annonce:
Annonce:

Utæt fyr tæt på at dræbe familie

En 49-årig kvinde og hendes 15-årige datter i Værløse faldt bevidstløse om på gulvet, da deres gasfyr lækkede kulilte og forgiftede de to

Det var tæt på at koste mor og datter livet, da et gasfyr i en villa i Værløse lækkede kulilte. (Arkivfoto)
Det var tæt på at koste mor og datter livet, da et gasfyr i en villa i Værløse lækkede kulilte. (Arkivfoto)
Annonce:
Følg Krimi

En utæt pakning i et gasfyr i en villa i Værløse var tæt på at koste en mor og hendes datter livet i weekenden, skriver Frederiksborg Amts Avis.

Lørdag formiddag faldt en 49-årig kvinde og hendes 15-årige datter om på deres stuegulv, forgiftet af kulilte fra et utæt gasfyr.

Da familiens mand kom hjem klokken 12.08, slog han alarm, og de to bevidstløse kvinder blev kørt til Rigshospitalet, hvor deres tilstand nu er stabiliseret. Ifølge Nordsjællands Politi var de i stor livsfare, men slipper fra forgiftningen uden mén.

Udslippet skete fra et gasfyr på en villavej nær Hareskovby ved Værløse, og årsagen var en defekt pakning, der kortsluttede udsugningssystemet, så gasfyret ikke fik frisk luft ind, men derimod sendte kulilte ud i huset.

Man kan ikke lugte fejlen, der først giver hovedpine og træthed - og siden fører til bevidstløshed.

Annonce:

- Det er en model, som vi har haft tekniske problemer med før. For et halvt år siden blev producenten færdig med at udskifte pakninger på 99 procent af alle de modeller, der findes i Danmark, men der er nogle husstande, der ikke har anmeldt deres gasfyr til gasselskabet. Derfor eksisterer der stadig modeller, som ikke har fået skiftet pakning, forklarer Søren Hylleberg Sørensen, der er teknisk direktør i Hovedstadens Naturgas, HNG.

Villaen i Hareskovby fik opsat gasfyret af modellen Vaillant Eco-Tech i 2003 og har ikke fået foretaget de eftersyn hvert andet eller tredje år, som HNG anbefaler, og derfor har HNG ikke haft kendskab til gasfyrets eksistens.

- Det er vigtigt, at man får sin VVS-installatør til at anmelde kedlen, når den bliver sat op, fordi så kan vi hjælpe, hvis der opstår problemer med en model, siger Søren Hylleberg Sørensen, der også nævner en kulilte-alarm som et supplement, hvis man vil sikre sig yderligere.

Hvis man er usikker på, om man har det omtalte gasfyr - og om der er skiftet pakning - er man velkommen til at henvende sig til HNG.

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Spar med
Elpris LIGE NU
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*

Populært i Ekstra Bladet+

Annonce:

Mest læste lige nu

Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Mere om krop og velvære med Ekstra Bladet+

Mere om krim med Ekstra Bladet+

Omkvædet klinger hult fra den socialdemokratiske regering

Det bedste fra Ekstra Bladet+

Mest læste fra den seneste uge

Bagholdet

Annonce:
Annonce: