8-årig pige blæste i vandet

En 8-årig pige røg i vandet ved Operaen i København - formentlig på grund af blæsten. Stormen gav store problemer flere steder i landet

En 8-årig pige væltede lørdag eftermiddag i havnen ved Operaen i København. Både pigen og hendes cykel røg i vandet, men pigen blev reddet op af sin far. (Foto: Steen Wrem)
En 8-årig pige væltede lørdag eftermiddag i havnen ved Operaen i København. Både pigen og hendes cykel røg i vandet, men pigen blev reddet op af sin far. (Foto: Steen Wrem)

En 8-årig pige væltede lørdag eftermiddag i havnen ved Operaen i København. Både pigen og hendes cykel røg i vandet, men pigen blev reddet op af sin far.

Det var formentlig den stærke blæst, der fik tag i pigen og bragte hende ud af balance.

Både pigen er faderen har det godt.

Rykkede ud til stormskader
Den stærke blæst fik i dag godt fat i tage og skorstene, træer væltede, og flere steder vaklede stilladser faretruende. Københavns Politi rykkede hele 85 gange ud til stormskader om eftermiddagen, men ingen personer kom til skade. I flere tilfælde blev der opsat afspærringer for at hindre ulykker.

I Nordjylland væltede en kornsilo, og på Fyn gav et gammelt bøgetræ på en meter i diameter efter for presset og lagde sig ned over en vej, oplyser Falck, som registrerede godt 100 sager med forbindelse til blæsten.

Nogle borgere i Søborg var uden strøm, fordi et tag på 30 gange otte meter var rykket hen over nogle elledninger, oplyser Københavns Vestegns Politi, som havde ni udrykninger på grund af stormen.

På Storebæltsbroen blev vindfølsomme køretøjer afvist, ligesom politiet fastsatte den maksimale hastighed til 50 kilometer i timen. En kvindelig bilist med en hestetrailer kom et stykke op ad broen, men standsede op, da hun ikke turde fortsætte. Hun blev derefter hjulpet til Sprogø og ventede dér på bedre vejr, lyder det fra politiet.

Også andre steder i trafikken var der bøvl. Odderbanen blev lukket på grund af væltede grene og træer ned over skinnerne, oplyste politiet, som også var involveret i en redningsaktion, da en 18-årig surfer på Horsens Fjord dristede sig ud i det hårde vejr.