Annonce:
Annonce:

Helles mand anholdt for spritkørsel

Helle Thorning-Schmidts mand, Stephen Kinnock, lugtede stærkt af alkohol, siger politiet. Nu står han til udvisning

Stephen Kinnock i sofaen med sin hustru, Helle Thorning-Schmidt. (Foto: Jan Unger)
Stephen Kinnock i sofaen med sin hustru, Helle Thorning-Schmidt. (Foto: Jan Unger)
Annonce:
Følg Krimi

MOSKVA (Ekstra Bladet): Stephen Kinnock, gift med Socialdemokraternes formand Helle Thorning-Schmidt, blev i aftes anholdt i Skt. Petersborg, anklaget for spritkørsel. Stephen Kinnock er direktør for Det Britiske Råd - British Counsil - i Skt. Petersborg.

Sent i aftes kørte han i sin bil i byens centrum og overtrådte tilsyneladende færdselsreglerne på en grov måde. Han blev stoppet af politiet, som opdagede, at manden lugtede stærkt af alkohol, oplyser radiostationen 'Ecco of Moscow'. På grund af Stephen Kinnocks diplomatstatus kunne politiet ikke tjekke hans promille.

Det Britiske Råds talsmand bekræfter fra London, at deres direktør i Skt. Petersborg blev forfulgt af en politibil og anholdt. Han var tilbageholdt i en time.

Talsmanden oplyser desuden, at den russiske efterretningstjeneste FSB i aftes afhørte de russiske medarbejdere hos Det Britiske Råd. Afhøringerne fortsatte i dag, hvorfor Det Britiske Råd er lukket midlertidigt.

Ifølge russiske medier står Stephen Kinnock nu til udvisning.

Kinnock på kant med myndighederne
Stephen Kinnock har i et stykke tid været på kant med myndighederne i Rusland. Han har nægtet at lukke Det Britiske Råds afdeling i Skt. Petersborg, som Kreml forlangte. De britiske medarbejdere på den gamle kulturorganisation mistænkes i øvrigt for spionvirksomhed.

Konflikten mellem Rusland og Storbritannien blev optrappet, efter at London har udvist fire russiske diplomater til gengæld for, at præsident Vladimir Putin nægtede at udlevere Andrej Lugovoj sigtet for drabet på den russiske KGB-afhopper og Putin-kritiker Alexander Litvinenko.

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*
Annonce:
Claus Hjort Frederiksen kræver åbenhed – men dørene smækkes i
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

nyt billede

Bagholdet

Annonce:
Annonce: