HA-boss knaldet for spritkørsel

Blev fældet af sønnens nødråb i mobilen. Den tidligere HA-præsident Christian Sass Middelboe blev lørdag taget for spritkørsel

Christian Middelboe var HA-præsident under rockerkrigen i 90'erne. Han blev såret under Titangade-attentatet, der kostede to menneskeliv. I dag er Middelboe produktionschef for HA-magasinet ScanBike. (Foto: Claus Bonnerup)
Christian Middelboe var HA-præsident under rockerkrigen i 90'erne. Han blev såret under Titangade-attentatet, der kostede to menneskeliv. I dag er Middelboe produktionschef for HA-magasinet ScanBike. (Foto: Claus Bonnerup)
En af landets mest prominente Hells Angels-rockere, den 49-årige Christian Sass Middelboe, blev lørdag anholdt i en kanonbrandert og sigtet for spritkørsel i nærheden af Randers.

Ifølge Ekstra Bladets oplysninger blev hans alkoholpromille målt til omkring 1,5 i et af politiets alkometre. Den nøjagtige promille vil senere fremgå af blodprøven, men Middelboes kørekort er allerede konfiskeret.

Den tidligere HA-præsident blev fældet af sin egen søn, der troede, at faderen var kommet til skade under påkørslen af et vejskilt mellem Ørsted og Udbyhøj.

Søn blev bange
Ifølge Ekstra Bladets oplysninger blev den tiårige dreng bange og ringede til familien hjemme i København. Han sagde, at Middelboe hang bevidstløs over bilrattet og var kommet til skade.

Drengen, der var uskadt, anede ikke, hvor i landet han befandt sig. Dog kunne han fra bilen se et skilt med påskriften 'Estruplund'.

Hans pårørende vidste, at Middelboe deltog i weekendens store motorcykeltræf i Bode ved Randers Fjord. Derfor kontaktede de ved 13.30-tiden politiet i Randers.

I den tro, at der var tale om en trafikulykke med mindst én tilskadekommen, blev den store politistyrke, der i øjeblikket er udstationeret ved motorcykeltræffet, spredt ud i området for at lokalisere ulykkesstedet.

Kanonbrandert
Samtidig sendte Falck ambulancer og redningsmandskab af sted.

I mellemtiden lykkedes det den svært berusede top-rocker at vågne op igen og slingre videre i sin lilla Opel Vectra. Kort efter blev han stoppet på Rougsøvej af en motorcykelbetjent, der deltog i eftersøgningen.

Ifølge Ekstra Bladets oplysninger sejlede HA'erens bil frem og tilbage i vejens fulde bredde, da han blev anholdt.

Hidkaldte venner af den omtågede HA-boss sørgede for at tage sig af drengen, imens Middelboe blev afhørt og fik taget blodprøve.

Episoden er en torn i øjet på arrangørerne af det traditionsrige Mosten-træf, hvor der i fjor blev taget 48 MC-fans i spritkontrollen.

Siden i torsdags har politiet nærmest belejret festområdet og bebuder en endnu hårdere kurs, når de 4500 deltagere i løbet af søndag rejser hjem efter tre dages druk og dragrace.

Det lykkedes ikke Ekstra Bladet at få en kommentar hos Middelboe inden redaktionens slutning.