Annonce:
Annonce:

Tvind manipulerer med vidner

Svindel-tiltalte Tvind-ledere har udleveret fortrolige politidokumenter og dermed ulovligt påvirket egne vidner

Anklagemyndigheden ønsker ikke at bekræfte, hvorvidt Tvind-talsmand Poul Jørgensen er hovedskurk bag forsøg på at påvirke vidner. (Foto: Rasmus Baaner)
Anklagemyndigheden ønsker ikke at bekræfte, hvorvidt Tvind-talsmand Poul Jørgensen er hovedskurk bag forsøg på at påvirke vidner. (Foto: Rasmus Baaner)
Annonce:
Følg Krimi
De svindel-tiltalte Tvind-bosser skyr åbenbart ingen midler i deres forsøg på at undgå at blive stemplet som simple kriminelle.

Tvind-sagens dommer, Steen Løvbjerg Nielsen, fastslog således i går, at nogle af de tiltalte ulovligt og i dybeste hemmelighed har udleveret fortrolige politi-dokumenter til vidner, der senere skal afhøres i sagen. Vel at mærke nogle af forsvarets egne vidner.

Dette ses som et forsøg på at manipulere med vidnerne til egen fordel, så disse senere kan afgive Tvind-fordelagtige vidneudsagn. Det er en klokkeklar overtrædelse af retsplejelovens paragraf 745.

SKIDEBALLE
Samtidig er Løvbjergs afgørelse en skideballe til Tvind-forsvarerne, der -ved at have udleveret de fortrolige papirer til de svindel-tiltalte -har medvirket til en 'ukontrolleret spredning' af bevis- og bilagsmateriale.

Dommeren indskærpede, at de tiltalte kun må udlevere materiale til andre, hvis de på forhånd har fået tilladelse til det af anklagemyndigheden.
- I modsat fald kan det få konsekvenser, truede han.

I forvejen må forsvarerne ikke engang udlevere materiale til de tiltalte uden på forhånd at have fået tilladelse fra politiet.

Forsvareren for Tvind-talsmand Poul Jørgensen, Anders Nemeth, forsøgte at bagatellisere de svindel-tiltaltes forbrydelse ved at fremhæve, at de lækkede dokumenter jo allerede fandtes i de tiltaltes computere, som mange af forsvarets vidner derfor i forvejen havde adgang til.

Dette er dog en sandhed med modifikationer:

- Det kan umuligt være sandt, for alle dokumenter på Tvinds 91 beslaglagte computere blev slettet, da Tvind fik dem tilbage fra politiet, forklarer Tvind-ekspert Frede Farmand.

- Amdi er jo totalt paranoid. Han frygtede, at politiet havde lagt en såkaldt sniffer ind i systemet, så Tvind ikke kunne bevare sine hemmeligheder. Derfor beordrede han alt slettet. Og det blev det, skal jeg hilse og sige.

VIDNER HAR FÅET DOKUMENTER
Ingen fra anklagemyndigheden ønsker over for Ekstra Bladet at bekræfte, at Tvind-talsmand Poul Jørgensen angiveligt skulle være den skyldige hovedskurk bag forsøgene på påvirkning af fem forsvars-vidner.

- Ingen kommentarer, lød det fra Poul Jørgensen selv, da Ekstra Bladet spurgte ham.

Derimod ved politiet med sikkerhed, hvem dokumenterne er blevet udleveret til:

- De er blevet udleveret til Michael Norling, som så har givet dem videre til fem vidner, sagde vicestatsanklager Finn Borch Andersen i retten.

Michael Norling er chef for Tvinds aktiviteter i USA og samtidig næstformand for ulandsorganisationen Humana. I sin ungdom, da han var leder af Tvinds 'Det Nødvendige Seminarium', skrev han varmt og positivt om Cambodjas morderiske Pol Pot-regime.

Annonce:
Annonce:
Annonce:
LIGE NU
Ubegrænset Sport
Ekstra Bladet
Så løber du aldrig tør
79
,-
/md.

Mere fra Ekstra Bladet+

Den syge velfærdsstat skal dominere den kommende valgkamp
Annonce:

Udforsk Ekstra Bladet+

Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:
Annonce:
Annonce: