Annonce:
Annonce:

Bedstefar tiltalt for misbrug af et barnebarn - for femte gang

Morfar blev dømt for firedobbelt sexovergreb i 2011. Nu er han tiltalt for overgreb på endnu et barnebarn

Annonce:
Følg Krimi

KØBENHAVNS BYRET (Ekstra Bladet): Det er blot halvandet år siden, at en i dag 69-årig bedstefar fik dom for i årevis seksuelt at have misbrugt fire af sine børnebørn. Dengang fik han to års ubetinget fængsel, men her til morgen måtte bedstefaderen så sætte sig til rette i anklagestolen igen - denne gang tiltalt for seksuelt misbrug af et femte barnebarn.

Mens den tidligere afsluttede sag omhandlede bedstefaderens vedvarende misbrug af sine to døtres fire små biologiske døtre fra de var mellem 5 og 12 år gamle, kommer de nye anklager fra morfaderens stedbarnebarn. En i dag 23-årig kvinde, som - ifølge anklageskriftet - også blev udsat for morfaderens sexovergreb, da hun var blot fire til otte år gammel.

Annonce:

'Vi passede hende sjældent'
I tråd med den afsluttede sexsag mod de biologiske børnebørn, er stedbarnebarnet angiveligt også blevet tvunget til samleje samt anden kønslig omgang med den dengang 51-årige morfar - både i hans og hustruens lejlighed i København, i et sommerhus i Gilleleje og i mandens bil.

Hvor morfaderen under retssagen i november 2011 tilstod sexmisbruget af børnebørnene, nægter han dog i dag overgrebene på stedbarnebarnet, som skulle være fundet sted helt tilbage i perioden 1994-1998.

- Jeg kan ikke se, hvornår det skulle have fundet sted. Min kone og jeg har jo højst passet hende fire gange i den periode. Og jeg har aldrig passet hende alene, hævdede den velklædte og rolige anklagede fra vidnestolen.

Bedstefar dømt for overgreb mod børnebørn

Anmeldte ham allerede i 1999
Det er dog langt fra første gang, at pigen retter sexanklagerne mod sin bedstefar.

Annonce:

Allerede i 1999 indløb de første anmeldelser om overgreb på pigen. Dengang betroede hun sig til en pædagog på den institution, hvor hun var tilknyttet. Men sagen blev - grundet sagens svage beviser - indstillet. Tre år efter indledte morfaderen så de første overgreb på sit ældste barnebarn, dengang 7 år, som han så senere blev dømt for.

Men i 2004 indløber en ny anmeldelse fra stedbarnebarnet, da hun betror sig til en voksen om, at også hendes stedsøster - en dengang 6-årig pige - har fortalt, hvordan hun blev misbrugt af morfaderen. Også her blev efterforskningen dog indstillet på grund af manglende beviser.

Misbrugte 'kun' sine 'ægte' børnebørn
I dag er det så tredje gang, at den unge kvinde søger rettens ord for den forbrydelse, som bedstefaderen påstår sig uskyldig i.

- Hvad er forskellen på dine fire børnebørn og så dit stedbarnebarn? Hvorfor har du forgrebet dig på fire af dem, men ikke det femte?, ville anklager Anders Larsson vide under formiddagens afhøring af manden.

- Hvad vil du have, jeg skal svare?, lød den umiddelbare reaktion først, indtil han fortsatte.

Annonce:

- Vi kendte hende jo ikke så godt og var ikke så ofte sammen med hende. Og hun kunne også være vanskelig og utilnærmelig på grund af sin opdragelse, forklarede den 69-årige.

Det er et hævntogt
Under retsmødet kom det frem, at pigen anklager ham for at have forgrebet sig på hende både i et udhus ved sommerhuset, i et buskads ved en golfbane og i bedstefaderens bil. Han benægtede dog samtlige forhold.

- Det ulykkelige er jo, at hele familien er gået i opløsning efter jeg blev dømt. Mine børn har ikke kun slået hånden af mig men også deres mor, så ingen har kontakt til dem. Men deres vrede og ophidselse er ubeskrivelig. Jeg forestiller mig, at mine børnebørn har taget kontakt til hende og fortalt, at man tog fejl af hendes anmeldelser dengang. Jeg er overbevist om, at det må være årsagen til, at hun anklager mig igen. Så er hævnen jo også total. Det virker som en hævnaktion.

Her til middag blev den 23-årige forurettede pige afhørt for lukkede døre i sagen, hvor der forventes dom senere i dag.

Annonce:
Annonce:
Annonce:
LIGE NU

Mere fra Ekstra Bladet+

Annonce:
Mette Frederiksen har svært ved at skelne mellem moral og dobbeltmoral
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Det bedste fra Ekstra Bladet+

Mest læste fra den seneste uge

Annonce:
Annonce: