Låsby Svendsen idømt bøde for trusler

Hesteprangeren Låsby Svendsen tog tegnebogen op af baglommen og var klar til at betale 10 dagbøder á 200 kroner i retslokalet direkte efter domsafsigelse

Følg Krimi
Hestehandleren Jens Peter Svendsen, bedre kendt som Låsby Svendsen, fik mandag i Vestre Landsret en dom på 10 dagbøder á 200 kroner for trusler. Dommen var mildere end den, Låsby Svendsen fik i byretten i Silkeborg, der takserede truslerne til 10 dages betinget fængsel.

Truslerne blev fremsat den 3. oktober sidste år, da Låsby Svendsen flere gange ringede og truede Anne-Mette Iversen, der er stifter og formand for foreningen Hesteinternatet. Det er en dyreværnsforening, der opkøber vanrøgtede heste og arbejder for at forbedre hestes vilkår ved at fortælle om heste i medierne og ved at prøve at påvirke lovgivningen.

Den 73-årige Låsby Svendsen hev straks efter domsafsigelsen tegnebogen op af baglommen og var klar til at betale de 10 gange 200 kroner til dommeren, der dog afviste at tage imod pengene.

Anne-Mette Iversen forklarede i retten, at Låsby Svendsen havde sagt, at han kendte hendes adresse, og at han lørdagen efter ville stille med en busfuld med 20-30 hestehandlere hos hende. De ville komme efter hende og mase hende, men hvis hun betalte 50-100.000 kroner under bordet, ville der ikke ske yderligere. Hun blev også kaldt forskellige skældsord og fik at vide, at hun ikke skulle vise sig på hestemarkeder. Anne-Mette Iversen frygtede for sit liv, så hun gik under jorden nogle dage og er siden blevet væk fra markeder, hvor der handles heste.

- Jeg er skuffet over dommen, og jeg synes, han får for lidt straf. Han burde være frataget retten til at have med dyr at gøre, sagde Anne-Mette Iversen efter dommen.

Omvendt var Låsby Svendsen glad for, at landsrettens dom var mildere end byrettens, men tilfreds var han ikke.

- Jeg er blevet dømt forkert, men de 2000 kroner kommer jeg nok over. Jeg har ikke truet hende så voldsomt, men landsretten kan ikke gøre andet end at dømme mig, når vidnerne omgås sandheden så letsindigt og taler usandt, sagde Jens Peter Svendsen.

Striden mellem hestehandleren og hesteværnsforeningen havde sit udspring i 1999, da Anne-Mette Iversen købte fire heste af Låsby Svendsen og efterfølgende udtalte i pressen, at hestene var vanrøgtede.

Låsby Svendsen sagde i landsretten, at han følte sig generet af Anne-Mette Iversen. Også andre hestehandlere var kommet i medierne på grund af hendes kritik, og efter en sag om en hestehandler på Fyn besluttede Låsby Svendsen, nærmest på standens vegne, at ringe til Anne-Mette Iversen. Der var tale om flere opringninger den 3. oktober, og nogle af samtalerne blev overværet af en sælger, der var på besøg hos Anne-Mette Iversen, og som vidnede om truslerne i landsretten.

De seks medlemmer af domsmandsretten var enige om, at Låsby Svendsen var fremkommet med truslerne.

Dommerne mente, at byrettens dom om en frihedsstraf, der blev gjort betinget på grund af Låsby Svendsens alder, var "ude af proportioner," og gav derfor en mildere straf på 10 dagbøder á 200 kroner. Samtidig skal stort set alle sagens omkostninger betales af staten, dog skal Låsby Svendsen betale omkostningerne for byretten.

Jens Peter Svendsen har med sit ivrige snakketøj og sin frembrusende personlighed tidligere overtrådt landets love - bl.a. har han fået en dom for ulovligt at sælge fyrværkeri.

Mere fra Ekstra Bladet+

'Tøsedrengen'

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind