Tønder-far søn af Satan

Dyster afsløring: Tog halskæde fra Satan-kult på, når han sex-misbrugte sin grædende datter

Far, mor og barn - og et flor af lyserøde rododendron. Men en langt mørkere hemmelighed prægede familiens liv. Tønder-faderen var stanist og meget optaget af woodoo. (Foto: René Schütze)
Far, mor og barn - og et flor af lyserøde rododendron. Men en langt mørkere hemmelighed prægede familiens liv. Tønder-faderen var stanist og meget optaget af woodoo. (Foto: René Schütze)
Den 47-årige far i Tønder-sagen var i flere perioder af sit liv særdeles optaget af satanisme og voodoo. Han var ikke blot medlem af foreningen Satanisk Forum.

Han gik også rundt med en kæde med Satan-symboler om halsen. Der er tale om det såkaldte pentagram, der forestiller en stjerne i en ring.

Tror kun på Fanden
Symbolet er et af de mest brugte blandt satanister.

Ifølge Ekstra Bladets oplysninger tog faderen ligefrem halskæden på, når han misbrugte den ældste datter seksuelt.

- Jeg er medlem af en Satan-klub, hvor man kun tror på Fanden. Jeg er en af Fandens børn, sagde faderen på et tidspunkt til sin grædende datter, mens han misbrugte hende seksuelt.

Der gik et sus gennem retssalen i Tønder Byret i går, da anklager Helle Just Christensen til alles overraskelse pludselig fremviste faderens medlemskort til Satanisk Forum.

Kun få tilhørere i den fyldte retssal kendte til denne dunkle side i Tønder-faderens sind.

Bange for onde ånder
Ifølge Ekstra Bladets kilder fandt familien et medlemsblad fra Satanisk Forum i en skrivebordsskuffe, da man sidste efterår skulle rydde op i hjemmet efter faderen.

Da den 47-årige mand blev anholdt 24. august sidste år, bar han også halskæden fra Satan-dyrkelsen. På det tidspunkt havde den 73-årige pensionist Gerhard Trip netop været på besøg i ejendommen, hvor han havde sex-misbrugt den 11-årige pige.

Andre kilder fortæller, at Tønder-faderen i de senere år blev mere og mere optaget af satanisme og voodoo. Måske i et forsøg på at finde et svar på, hvorfor han indeholdt så megen ondskab, der ramte både hustru og børn.

- Jeg vil betegne ham som sindssyg. Han talte hele tiden om onde ånder. Han hængte ting op i vinduet, som skulle holde onde ånder væk. Når hans bil gik i stå på det samme sted på vejen, så mente han, han blev ramt af naturens kræfter. Når han tabte sin mobiltelefon, så var han sikker på, at det var naboen, der udførte voodoo på ham, fordi naboen ikke kunne lide ham, fortæller kilden, der ønsker at være anonym.

Okkulte forældre
Den 47-årige fars egne forældre har også været interesseret i det okkulte. For femten år siden gik de meget op i hedensk overtro. De holdt møder med en synsk mand, som havde kontakter til de døde.

Forældrene mente, at de kunne vaske sygdom væk under fuldt måneskin. De piskede sig også med brændenælder for at få et godt blodomløb.

De opsigtsvækkende oplysninger om Tønder-faderens flirt med satanisme vil formentlig ikke ligefrem styrke hans sag i et kommende nævningeting.

Hans nye forsvarer, Gitte Juul Jensen, ønsker ikke at kommentere den overraskende udvikling.

- Jeg kendte ikke til oplysningerne, før de kom frem under retsmødet. Jeg har først fået udleveret materialet i sagen i dag. Nu må jeg drøfte det med min klient.

- Kan det efter din mening skade hans sag i et nævningeting?

- Jeg har ikke yderligere kommentarer.