Annonce:
Annonce:

Stig Tøfting amok på cafe

Anholdt af talstærkt politi, som kom i mandskabsvogne - sigtet for vold mod to

Annonce:
Følg Krimi
. Tøfting for retten
. Tavs Tøffe
. Bolton afventer
. Får hørelsen tilbage
. Jeg er uskyldig
. Anmeldelse står ved magt
. Bolton støtter Stig
. Tøfting: Undskyld
. Voldssag forfølger Stig Tøfting
. Tågede spillere
. Foreløbig ingen Bolton-sanktioner til Tøfting
. Chok i Bolton
. Risikerer fængsel
. Tøffe er tavs

Politiets anholdelse af Stig Tøfting for vold mod to mænd i København har kastet en sort skygge over den danske landsholdstrups afskedsmiddag med chefkok Per Thøstesen, der i fem uger har vartet spillerne op med kulinariske specialiteter under VM-kampene i Japan og Korea.

Den festlige sammenkomst på Cafe Ketchup blev pludselig spoleret af Tøftings skalle, så blodet flød fra modparten - in-stedets restaurantchef.

'Plæneklipperens' umotiverede bersærk for øjnene af 18-19 landsholdskammerater, en repræsentant for DBU og 200 glade gæster medførte, at Tøfting omgående fik det røde kort af direktionen og blev bortvist fra in-stedet i Pilestræde.

Men det kunne åbenbart ikke stoppe festen for Stig Tøfting.

Udenfor på gaden langede fodboldstjernen øjeblikke efter en knytnæve i tindingen på en anden medarbejder fra Ketchup, så staklen gik ud som et lys.

Ofret, der er kok i Cafe Ketchup, måtte køres til skadestuen med ambulance.

SPOLEREDE FESTEN
Så var det også slut for 'Plæneklipperen'. Talstærkt politi i flere mandskabsvogne var hurtigt på pletten og fik den iltre fodboldspiller transporteret væk som anholdt. Mens landsholdskammeraterne Jan Heintze og Thomas Gravesen slukørede over 'Plæneklipperens' mærkværdige opførsel listede tilbage til et rystet landshold, der kort efter splittedes og drog hjem.

Knap otte timer senere kunne Stig Tøfting, lettet for sin væskeindtagelse, forlade politistationen på Halmtorvet - forsynet med en sigtelse for vold.

- Vi oplyser ingen navne. Men det er korrekt, at vi har foretaget en anholdelse ved Cafe Ketchup af en person, der er sigtet for vold mod to personer. Han er blev afhørt og bagefter løsladt, siger kriminalpolitiets centrale vagtleder i København, Bo Rune Pedersen til Ekstra Bladet.

DBU's informationschef ønsker ikke at kommentere episoden (læs herom andet steds i avisen, Red.), men fra ejerne af Cafe Ketchup, Peter Asschenfeldt og Torben Olsen, lyder det:

KUN ÉN LAVEDE BALLADE
- Vi er utroligt kede af det, der er sket. Vi havde netop ønsket, at landsholdet skulle have en god fest efter deres hjemkomst. Vi havde arrangeret middagen, også som en tak fra Per Thøstesen, der som kok for VM-holdet, havde haft dejlige oplevelser med spillerne og deltaget i deres kammeratskab. Og så sker det med Tøfting.

- Der var kun én, der lavede ballade. Alle de andre gjorde, hvad de kunne for at få Stig bragt ned på jorden. Vi ved, at holdet er meget, meget kede af episoden.

Peter Asschenfeldt havde forladt cafeen et par timer, før det gik galt.

Men hans kompagnon Torben Olsen stod midt i centrum og i samtale med DBU's informationschef Lars Berendt, da det brød løs. Torben Olsen siger til Ekstra Bladet:

- Der var ikke slagsmål. Eller optræk til noget. Ingen provokationer, ingen ordveksling. Men Stig Tøfting nikkede vores restaurantchef Patrick de Neef en skalle midt i restauranten. Patrick havde fridag og var der som gæst.

RØDT KORT
- Jeg gik hen til Tøfting og bad ham forlade cafeen. Flere af landsholdets spillere prøvede at tale Stig til ro, men det var meget svært. Men nogle af dem fik ham bugseret ud på gaden.

Torben Olsen havde også diskret bedt Patrick om at gå. Selv om han intet havde gjort og selv stod helt uforstående over for skallen, der gav ham et flækket øjenbryn.

Ifølge andre vidner fik Stig Tøfting udenfor øje på restaurantchefen og løb efter ham hen ad Pilestræde. Men han havde held til at forsvinde fra den iltre fodboldstjerne.

Det næste Torben Olsen bliver vidne til er, at Tøfting uden for Berlingske Tidendes indgang slår en knyttet hånd i tindingen på en anden medarbejder fra Ketchup, nemlig kokken Michael Wilson. Han havde også på sin fridag besøgt restauranten for at se landsholdet hygge sig, og var nu på vej hjem, da han blev knock-outet.

Torben Olsen:

- Han lå, som var han bevidstløs, og vi ringede efter politi og ambulance. Heintze og Gravesen kom til for at lægge en dæmper på deres kammerat.

En læge, der også var gæst i cafeen, kom og lagde Wilson i Natostilling og ydede førstehjælp, mens vi ventede på ambulancen.

- Hvad er dit indtryk af Stig Tøfting. Var han beruset?

- Det vil jeg næsten håbe, at han var, sådan som han reagerede.
Annonce:
Annonce:
Annonce:

Mere fra Ekstra Bladet+

Annonce:
Det er farligt at leve, du kan dø af det
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:
Annonce:
Annonce: