Lundin overfaldet igen

Den tredobbelte morder kræver nu 10.000 i erstatning for ar i panden - blev slået med kasserolle af medfange

Den tredobbelte morder og livstidsfange Peter Lundin er igen blevet offer for vold i fængslet.

I februar i år overfaldt en medfange den omstridte forbryder og slog ham flere gange i hovedet med en kasserolle. Nu forlanger Lundin cirka 10.000 kroner i erstatning.

I går mødte Peter Lundin som vidne i sagen mod medfangen Jon Breum i Østre Landsret. Han er blandt andet tiltalt for legemsangreb af særlig rå, brutal eller farlig karakter ved at have tævet Lundin, så han i dag må leve resten af sit liv med et ar i panden.

HELT HYSTERISK
- Jeg havde ikke gjort ham noget, men han var helt hysterisk og aggressiv. Pludselig stod han i min celle og begyndte at slå mig i hovedet med kasserollen. Han ville mig ondt. Måske fordi han ikke kan forstå den forbrydelse, jeg engang begik. Til sidst fik ham jeg uden for min celle og lagde mig over ham, så han blev pacificeret, fortalte Peter Lundin i går med stærk amerikansk accent.

Overfaldet på den forhadte livstidsfange fandt sted i Anstalten ved Herstedvester, hvor Lundin afsoner sin straf for drabet i Hvid-ovre på eks-kæresten Marianne Pedersen og hendes to sønner. Siden har Peter Lundin skiftet navn, så han i dag kalder sig Niels Schaftner.

I går blev han bevogtet af ikke mindre end tre politifolk og tre fængselsbetjente, mens han blev afhørt af anklagemyndigheden og sin bistandsadvokat, Peter Hjørne.

På spørgsmålet om, hvorvidt han vil få varige mén af overfaldet, måtte Lundin rejse sig og vise landsdommerne Nils Erik Jensen, Niels Johan Petersen og Mai Alhberg sit ar i panden. Landsdommerne kunne således ved selvsyn konstatere, at Peter Lundin vitterlig fik tæv af sin medfange i fængselscellen. I går havde den tiltalte Jon Breum overskud nok til at sende Peter Lundin et smil. Det blev ikke gengældt.

Det er ikke første gang, Lundin har fået bank af medfanger, der absolut ikke nærer de højeste tanker om den tredobbelte morder. Mens Lundin opholdt sig i Vridsløselille Statsfængsel blev han for et par år siden overfaldet af flere rockere, der gennembankede ham grundigt med jernstave. Dengang kom han alvorligt til skade, mens overfaldet med den 570 gram tunge gryde i februar kun gav ham en overfladisk skramme samt flere buler i hovedet.

Ikke desto mindre kræver livstidsfangen nu 10.000 kroner for svie og smerte. Et nævningeting i Østre Landsret afgør sagen i dag.

Seneste nyt

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste historier, så du altid får det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokale nyheder

Få nyheder fra dit nærområde, og hold dig opdateret på vejr, trafik og erhvervs-nyheder i dit nabolag.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant?? Gem artiklen til senere.