Louises mordere sættes fri

CYPERN i OPRØR: Britiske soldater slipper for resten af straffen

Louise Jensen blev brutalt voldtaget, torteret og myrdet, fordi hun uheldigvis kom forbi de tre fulde engelske soldater, som havde 'fået lyst til en kvinde'. (Privatfoto)
Louise Jensen blev brutalt voldtaget, torteret og myrdet, fordi hun uheldigvis kom forbi de tre fulde engelske soldater, som havde 'fået lyst til en kvinde'. (Privatfoto)
Tre britiske soldater, som i 1994 voldtog og myrdede den danske Star Tours-guide Louise Jensen på Cypern, kan se frem til at blive løsladt næste sommer.

De afstumpede englændere blev oprindelig idømt livstid for det bestialske drab på den kønne 23-årige pige fra Hirtshals. Men siden nedsatte den lokale højesteret straffen til 25 års fængsel.

Ifølge Ritzau står morderne nu til at slippe fri til august næste år på grund af god opførsel i fængslet.

Myndighederne på Cypern - dengang som nu et populært dansk feriemål - vil ikke kommentere oplysningerne, der imidlertid bekræftes af kilder i øens regering.

Slået ihjel med spade
Louise Jensen blev bortført, voldtaget og myrdet, da hun en nat i september 1994 kom kørende på motorcykel med sin cypriotiske kæreste.

De tre fulde soldater fra en britisk militærforlægning på øen torpederede parret med deres jeep.

Den unge mand blev slået ned, hvorefter soldaterne tvang Louise Jensen ind i jeepen. Hun blev kørt til et øde sted, sex-misbrugt og til slut hakket ihjel med en spade.

Totalt ukendelig
Derefter gravede englænderne Louise ned. Hun blev først fundet efter en stor eftersøgning, som varede i flere døgn.

På det tidspunkt var liget så medtaget af mishandlingen og heden, at den lokale retsmediciner Marcos Matsakis nægtede de danske forældre lov til at se deres datter.

Annette og Poul Jensen var fløjet ned efter Louises forsvinden - blot for at få den frygtelige besked om hendes død.

Sanseløse af druk
Soldaterne Justin Fowler, Geoff Pernell og Allan Ford fra regimentet The Royal Greenjackets var sanseløse af druk, da de myrdede den 23-årige.

Deres eneste forsvar lød, at de havde 'fået lyst til en kvinde'.

- Det er et meget brutalt mord, hvor tre veltrænede soldater på dyrisk vis har slagtet en ung uskyldig pige fra Danmark. Gerningsmændene har været som dyr, og jeg håber, at de bliver slæbt for retten og idømt hårde straffe, sagde retsmediciner Marcos Matsakis dengang i en usædvanlig erklæring.

Forslaget om at løslade morderne har vakt bestyrtelse på Cypern, skriver Ritzau.

'De torterede hende'
Blandt kritikerne er den daværende retsmediciner, som i dag er en stormomsust politiker på Middelhavsøen.

- Hvad er det for et samfund, der vil tillade disse mordere at spadsere ud af fængslet efter at have afsonet blot 11-12 år? De slog hende ikke bare ihjel. De torterede hende brutalt, siger Marios Matsakis, medlem af EU-Parlamentet.