Ville have været jetpilot

Den 36-årige myrdede danske flyveleder drømte om at blive jetpilot - nu henter forældrene ham hjem i en kiste

Den nu myrdede flyveleder Peter Nielsen var som helt ung en dygtig svømmer. Hans drøm var at blive jetpilot. (Foto: Lars Lindskov)
Den nu myrdede flyveleder Peter Nielsen var som helt ung en dygtig svømmer. Hans drøm var at blive jetpilot. (Foto: Lars Lindskov)
Den myrdede 36-årige flyveleder Peter Nielsen havde i sine helt unge dage en drøm om at blive jetpilot. Men han var for høj til at sidde i et lille cockpit og blev i stedet flyveleder.

Peter Nielsen stammede fra Fredericia, hvor han gik i skole og blev student. Efter at have aftjent sin værnepligt forsøgte han at komme ind til flyvevåbnet som pilot, men måtte i stedet begynde at læse til flyveleder på skolen i Værløse.

KENDT SVØMMER
Under opholdet på Sjælland mødte han sine kone, Mette, der stammer fra Solrød Strand. Hun havde allerede da et barn fra et tidligere ægteskab, men sammen fik de to børn på nu knap to og seks år.

Som helt ung var Peter Nielsen kendt som en dygtig svømmer. Han begyndte som tiårig at svømme i KFUM's Svømmeklub i Fredericia sammen med sin lillesøster Linette.

Men mens søsteren tre gange blev dansk mester, måtte han nøjes med et par gange at kvalificere sig til finalen.

Fredericia Dagblad fortæller, at hans fraskilte forældre, typograf Preben Nielsen og kontorassistent Gitte Nielsen, er taget fra deres hjem i Fredericia til Schweiz, hvor de nu sørger sammen med hans enke og børn.

VILLE FLYTTE
Peter Nielsens morder var i øvrigt tæt på at komme for sent, da han fandt frem til ham i hjemmet i Kloten nær Zürich.

Efter tragedien med de to kolliderede fly fungerede Peter Nielsen ikke mere som flyveleder. Hans arbejdsgiver havde i stedet sat ham til at udvikle et nyt sikkerhedssystem. Dette arbejde foregik i Geneve, og derfor stod hele familien Nielsen for at flytte fra Kloten til Geneve.