Den værste psykopat jeg har set

Retspsykiater betegner Peter Lundin som et rovdyr med en pervers struktur

Følg Krimi
- Blandt de flere end tusinde psykopater, jeg har mødt, er han den mest typiske. Han er rendyrket psykopat. Han har en pervers struktur i sit indre. Nemlig at ville nedgøre, såre og skade andre mennesker. Han nyder at krænke andre.
Sådan beskrev den ansete svenske retspsykiater, overlæge Sten Levander Peter Lundin i TV 2's dokumentarprogram 'En morder vender hjem'.

Ingen danske psykiatere havde villet udtale sig om Lundin, så længe han er sigtet for tredobbelt drab. Men den erfarne svenske overlæge så to timers råbånd med Peter Lundin og sagde derefter bl.a.:

- Han har et rovdyrs mimik, når det angriber. Man ser straks, at han ikke har styr på sin motorik i ansigtet. Han giver forskellige næselyde og har mange tics. Jeg ser straks, at han er psykopat.

Selv-forelskelse
I næsten 30 år har Sten Levander behandlet og diagnosticeret omkring 1000 mennesker. Levander benytter en analysemetode, der kaldes psychopathy-checkliste. Den indeholder 20 punkter, der normalt går fra 0 til 2 og maksimalt kan give 40 point.

- Jeg må sige, efter at have set dette råbånd med Peter Lundin, at han vil få 39 point, siger den svenske retspsykiater til TV 2 og fortsætter:

- Jeg ser en typisk psykopat. Nok den værste, jeg har set i hele min lange karriere. Især bemærker jeg, at han bruger ordene 'ond og lækker' om sig selv i forbindelse med død. Det viser hans opblæste ego. Han lider af storhedsvanvid. Han har helt tydeligt den sindssyges selvforelskelse. Det er næsten på grænsen til sindssyge.

Mens overlæge Sten Levander fortæller alt dette, vises et brev fra Peter Lundin, som han skriver til sin faster. Heri fortæller han, at han ikke længere er sindssyg og har stoppet sin terapi, fordi hans læge (i det amerikanske fængsel, red.) siger, at han gør gode fremskridt.
I fjor blev Peter Lundin løsladt i USA og overført til Danmark som en fri mand. Han var en tikkende bombe.
Ubegrænset Sport
Ekstra Bladet
Så løber du aldrig tør
79
,-
/md.
Fiduskunst og magistervrøvl

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Udforsk Ekstra Bladet+