Chauffør: - Jeg kørte ikke for stærkt

Torsten Hesselbjergs chauffør hævder, trods resultatet af politiets egen undersøgelse, at han overholdt hastighedsbegrænsningerne mellem Sorø og Ringsted

Torsten Hesselbjergs chauffør hævder overfor Politiken, at han, modsat resultatet af politiets egen undersøgelse, overholdt hastighedsbegrænsningerne.
Torsten Hesselbjergs chauffør hævder overfor Politiken, at han, modsat resultatet af politiets egen undersøgelse, overholdt hastighedsbegrænsningerne.
Følg Krimi

Chaufføren, der kørte rigspolitichef Torsten Hesselbjergs tjenestebil, da den mandag blev filmet af en bilist på en motorvejsstrækning mellem Sorø og Ringsted, afviser i Politiken torsdag at have kørt for stærkt.

- Jeg har ikke noget at skjule. Vi kørte 130 km/t. plus-minus nogle procent på strækningen. Jeg mener ikke, vi kørte for stærkt. Vi blev også overhalet af andre biler, siger chaufføren.

- Kørte du på noget tidspunkt op mod 180 km/t.?

- Nej. På intet tidspunkt.

Chaufføren, som indtil videre ønsker at være anonym, indvilligede over for Politiken i at svare på nogle få spørgsmål om den hastighed, som mobiloptagelserne angiveligt viser. Samtalen fandt sted under et telefoninterview med rigspolitichefen, mens han i bil var på vej til politigården i Assens på Fyn. Torsten Hesselbjerg har besluttet at beholde chaufføren.

- Jeg har ikke noget imod ham. Det her er det rigtige at gøre. Det kan ikke nytte noget, at jeg smider ham ud, siger Torsten Hesselbjerg.

Chaufførens oplysninger stemmer ikke med de oplysninger, Rigspolitiet selv fremkom med tirsdag.

Her meddelte Rigspolitiets Færdselsafdeling, at Torsten Hesselbjerg og hans chauffør kørte med en gennemsnitshastighed på 147,78 km/t. på strækningen mellem Fjenneslev og Bringstrup mandag, mens gennemsnitshastigheden fra Bringstrup til Benløse var 139,76 km/t.

Den tilladte hastighed på strækningen er 130 km/t.

Seneste nyt

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste artikler, så du altid er opdateret på det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokalt

Hold dig opdateret på vejr, trafik, bolig- og erhvervsnyheder i din kommune.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant? Gem artiklen til senere.

Langt de fleste pampere ender heldigvis med at blive drivvåde